Jordi Rocát nem érdemtelenül nevezik a spanyol gasztronómia Willy Wonkájának. A világ gasztronómiai elitjébe tartozó katalán testvértrió jóformán mindent elért, amiről ezen a pályán álmodni lehet. Éttermük, az El Celler de Can Roca kétszer is világelső lett a World’s 50 Best Restaurants szavazáson, és tíz éve rendületlenül tartja a három Michelin-csillagát. A kulináris díjak tucatjait besöprő Roca-fivérek "édességfelelősét", Jordi Rocát választotta már a neves brit Restaurant Magazine a világ legjobb cukrászséfének.

A legfiatalabb Roca rá is játszik a csokigyáros fantáziavilágbeli figurájára, például a Rocambolesc nevű fagylaltozóinak berendezésében és édességeiben is finoman visszaköszön a pszichedelikus csokivilág. Kis ínyencség a harmadgenerációs vendéglátós kapcsán, hogy míg két fivére, a séf Joan és a sommelier Josep mindig is az éttermi közegben képzelte el magát, akár csak a szüleik és nagyszüleik, addig Jordinak más tervei voltak – míg aztán meg nem adta magát ő is rendeltetett sorsának, és vált a világ egyik legmagasabban jegyzett cukrászséfévé.

Jordi Roca azonban nem csak a molekuláris gasztronómia és fine dining földtől elemelkedett világában gondolkodik, noha róla magáról éppen úgy tartják azok, akik személyesen ismerik ők, hogy a három fivér közül a legelvontabb, legművészibb figura. Kreacióit azonban nem csak a háromcsillagos (luxus)étteremben kóstolhatja a gourmet közönség, hanem például a négy fagylaltozójának egyikében is. A helyszínek: Girona, Alicante, Barcelona és Madrid városai.
Játékosság, kulturális utalások, rengeteg variációs lehetőség, amelybe a vendégek is be vannak vonva, és persze az ízek össztánca... Egy elérhető és garantáltan emlékezetes élmény azok számára is, akik nem jutnak el az éttermükbe, de belenyalnának Rocáék ízeibe.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.