Hirdetés
Hirdetés

3 kérdés, 3 válasz a pezsgőről

SZERZŐ: DiningGuide
2017. június 6.
Három felvetés, három válasz pezsgő ügyben – egy régi mítosz tisztázásával. Mit jelent az, hogy egy pezsgő vintage? Először is azt, hogy drágább. De a viccet félretéve, a nem vintage tételek úgy készülnek, hogy az azévi szüret termését összekeverik a korábbi évek termésével, amelyek természetesen hasonló minőségűek. A vintage champagne ezzel szemben egyetlen szüret terméséből […]
Hirdetés

Három felvetés, három válasz pezsgő ügyben – egy régi mítosz tisztázásával.
Mit jelent az, hogy egy pezsgő vintage?
Először is azt, hogy drágább. De a viccet félretéve, a nem vintage tételek úgy készülnek, hogy az azévi szüret termését összekeverik a korábbi évek termésével, amelyek természetesen hasonló minőségűek. A vintage champagne ezzel szemben egyetlen szüret terméséből készül, így nincs szükség a különböző szőlők összehangolására. Egy vintage tétel mindig nagyon szépen megmutatja az adott év jellegzetességeit.
Tényleg kiskanalat kell tenni a palackba, ha tárolni szeretnénk?
A nagymama szerint tuti, ugyanis így "nem megy ki belőle a buborék". Van benne igazság. Tégy egy palack pezsgőt a hűtőbe egy kiskanállal a nyakában, és az szénsavas marad. Ennek azonban a kiskanálhoz semmi köze, nem oszt, nem szoroz. A hatás sokkal inkább annak köszönhető, hogy a hideg hatására a szénsav jobban oldódóvá válik, ennek köszönhetően benne marad a folyadékban. A kanál csak mítosz.
Pezsgőt csak fehér szőlőből készítenek?
Dehogy, sőt! Hacsaknem az áll a címkén, hogy blanc de blancs, ami azt jelenti, hogy csak chardonnay-t használtak fel hozzá. Máskülönben a legtöbb pezsgőt chardonnay, pinot noir és pinot meunier keverékéből készítik.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram