Hirdetés
Hirdetés

275 méter magasban tapasozni — itt a világ egyik legmagasabban fekvő bisztrója

SZERZŐ: diningguide
2021. április 8.
Los Angelesben, a US Bank Tower tetején hosszú évek óta üzemel a 71Above névre keresztelt étterem és skylounge. A várost 360 fokos panorámával lehet odafentről vizslatni, most pedig egy kicsit lazítottak az elegencián, és lenyűgöző, ám kevésbé magasra pozicionált teraszt nyitottak — persze valójában ennél feljebb nem terjeszkedhetnének, a várt vendégkörükön lazítottak. A Vista Patio by 71Above lekörözte a bangkoki The Sky Bart, ami 149 méterre nyújtózkodik.
Hirdetés

A kaliforniai Los Angeles semmilyen tematikában nem szerénykedik, ha legekről van szó. Most éppen a világ egyik legmagasabban fekvő bisztróját sikerül megnyitniuk, a belvárosi US Bank Tower tetején. A 310 méter magas épület tetejét nem először veszik célba a rooftop bárok és magasban elfogyasztott koktélok rajongói, ám a járványhelyzet a 71Above néven ismert étterem ügyeit sem kímélte. Új dobásuk két emelettel lejjebb került, a Vista Patio eléréséhez a 69-es számot kell nyomni a liftben.

A 71Above étterem

Ezidáig a Skyspace Lounge üzemelt itt, ahol egy, az épület oldalába telepített üveg csúszdán is lehetett vagánykodni, de az étterem vezetése most átvette az irányítást, hiszen szeretnék biztonsággal, a szabad ég alatt megkezdeni a 2021-es szezont. A konyha természetesen nem települ a 69. emeletre, az étteremben oldják meg az előkészületeket, ám a választék egészen más lesz, mint amit az anyaétteremben megszokhattak a vendégek.

Naplemente, még félkész bárral

Tériszonyosok számára egyáltalán nem ajánlott az üvegkorlátokkal szegélyezett rooftop bisztró, ahol egészen konkrétan a város fölött lehet falatozni. Mivel kötetlen hangulatot szeretnének kialakítani, és a szabad ég alatti étkezések protokollja eltér az elegánsabb éttermekétől, ezért úgy döntöttek, mediterrán konyha és bár jellemzi majd a Vista Patiot. Saláták, mártogatók, savanyított zöldségek, grillezett tapasok, hummuszok kerülnek a menüre.

Tapasok

A trend évek óta velünk van, és úgy fest, Los Angelesben, a csúcsdöntő rooftop bisztróban is biztonsággal merülnek el a Földközi-tenger gasztronómiájában. Érthető, ha a vendégek elsősorban a kilátásért érkeznek, ám közel egy évnyi csiki-csuki és a hiányzó éttermi élmények után szeretnének maradandó konyhát összerakni. Akkor is, ha ez nem fine dining, hanem éppen mediterrán comfort food.

Hihetetlen látvány

A bisztró délután/este nyit, és a naplemente lesz a legnépszerűbb idősáv, ahogy a világ összes tetőbárjában ez jellemző. 275 méter magasban egészen más egy romantikus vacsora... az sem ritka, ha karnyújtásnyira húz el egy helikopter.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram