Hirdetés
Hirdetés

Donut spagetti - egy újabb amerikai őrület?

SZERZŐ: DiningGuide
2017. április 3.
Sós, de fánk formája van, kérhetünk belőle jó sokat elvitelre, és máris kész a csomagunk például egy városi piknikhez. Már csak a hideg sörről kell gondoskodnunk mellé. Van-e ennél lazább tavaszi program hétvégére? Szerintünk nincs. Angolul a food mash-up kifejezést használják az olyan variációkra, mint amilyen a spagettifánk is. Mert mi történik akkor, ha a […]
Hirdetés

Sós, de fánk formája van, kérhetünk belőle jó sokat elvitelre, és máris kész a csomagunk például egy városi piknikhez. Már csak a hideg sörről kell gondoskodnunk mellé. Van-e ennél lazább tavaszi program hétvégére? Szerintünk nincs.

Angolul a food mash-up kifejezést használják az olyan variációkra, mint amilyen a spagettifánk is. Mert mi történik akkor, ha a fánk egyszerűségét és kézzelfoghatóságát kombináljuk a spagetti népszerűségével? Minden bizonnyal egy új trendi étel születik a street food műfajban. Egész pontosan már meg is született. Hol máshol, hát persze, hogy New Yorkban.

Az étel alapja a nápolyi frittata di spaghetti, amit eredetiéleg azért találtak ki, hogy a maradék spagettit ne kelljen kidobni: a tésztát összekeverik felvert tojással, majd fánkformában kisütik. A Pop Pasta nevű hely – amely egyelőre nem valódi éttermet takar, hanem egy, közösségi piacokon rendszeresen árusító büfét – menüjében különböző ízesítésekkel kérhetjük ezt a tésztaételt, például jó sok fokhagymával aglio e olioként vagy húsos bolognai változatban. Ahogy ilyen esetekben ez lenni szokott, a közösségi médiában már tarolt a találmány: az Instagram like-ok száma legalábbis erről árulkodik…

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram