Hirdetés
Hirdetés

25 bor, amit meg kell kóstolnunk 2017-ben

2017. január 12.
A borkedvelők, de még a rendszeresen kóstolók is viszonylag ragaszkodnak a kedvenc boraikhoz. Úgy tippelnénk, hogy ez négy-öt borfajtát jelent, ami valljuk be, első ránézésre nem tűnik nagy számnak. Matt Kramer éppen ezért arra biztat bennünket, hogy legalább kéthetente lépjünk ki a komfortzónánkból, és vegyünk le a polcról egy merőben új bort. 25 fajtát ajánl, […]
Hirdetés

A borkedvelők, de még a rendszeresen kóstolók is viszonylag ragaszkodnak a kedvenc boraikhoz. Úgy tippelnénk, hogy ez négy-öt borfajtát jelent, ami valljuk be, első ránézésre nem tűnik nagy számnak. Matt Kramer éppen ezért arra biztat bennünket, hogy legalább kéthetente lépjünk ki a komfortzónánkból, és vegyünk le a polcról egy merőben új bort. 25 fajtát ajánl, amit érdemes kipróbálni 2017-ben. Jó hír, hogy mi sem maradtunk le a listáról, több magyar vonatkozású ajánlásra is bukkantunk a sorban.
A kínálat hatalmas, mi mégis csupán néhány kedvenc tételt viszünk haza, és töltünk rendszeresen a poharunkba. Vehetjük 2017 borkihívásának Matt Kramer ajánlatát, és kéthetente válasszunk valamit az ő listájából. A Wine Spectator szerkesztője szerint a köztes időben pedig nyugodt szívvel térhetünk vissza a megszokott kedvenceinkhez. A tokaji száraz furmintról azt írja, ne hagyjuk ki! És szerinte aki szeretné megismerni a világ egyik legcsábítóbb édes borát, a 6 puttonyos aszút, mindenképpen kóstolja meg. Bár nem ennyire konkrét tipp, de a sorban szereplő cabernet franc említése is zene a magyar borászok füleinek. Az ajánlatok között találunk még lambruscot, de például felhívja a figyelmet a görög borokra is, kivétel a Retsina. Ezt most hagyjuk ki, felejtsük el egy pillanatra, amit eddig a görög borokról gondoltunk, és kóstoljuk meg az új görög vörös és fehér fajtákat. De szerinte idén jöhet egy új tramini, mindenképpen figyeljünk az Új-zélandi borokra, és egyszer legalább kóstoljunk idén 2015-ös német rizlinget is, szigorúan 30 dollár alatti árkategóriából. A teljes lista a borászati szaklap weboldalán olvasható.
 
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram