Hirdetés
Hirdetés

21 feszült és látványos pillanat a magyar versenyboxból a 2021-es Bocuse d'Or világdöntőről

SZERZŐ: DiningGuide
2021. szeptember 28.
21 pillanat a magyar versenyboxból a 2021-es Bocuse d'Or világdöntőről.
Hirdetés

Fotó: Bocuse d'Or

Habsburg György, Magyarország Párizsban élő francia nagykövete a magyar csapattal: balra hátra Veres István séf, Molnár Bence commis, elöl Széll Tamás coach, jobbra Hamvas Zoltán, a csapat elnöke.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Szeptember 27-én, hétfőn az utolsó startolóként versenyzett a magyar csapat a Bocuse d'Or döntőn.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Veres István, a csapat séfje korábban a Babel konyhája élén állt, 2019-ben a vezetésével Michelin-csillagot szerzett a budapesti étteremnek.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Molnár Bence a csapat commis-ja, azaz a séf segédszakácsa.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

A commis a szabályoknak megfelelően a verseny ideje alatt még nem töltheti be a 22. életévét.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

A csapat coach-a Széll Tamás (a Michelin-csillagos Stand és a Stand25 Bisztró executive chefje) volt, aki a 2012-2013-as és 2016-2017-es Bocuse d'Oron is versenyzett.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Készül a brezírozott marhastefánia: "a lapocka sovány, de a közepén jó cupákos része és csak brezírozás az engedélyezett technológia. Ezzel együtt semmilyen más állati protein használata nem engedett, hungarizálni sem tudjuk azzal, hogy például mangalicaszalonnával készítjük, de akár a sertésháló használata is tilos" – mondta el Széll Tamás a verseny előtt.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Veres István lendületben. Porciózzák a dísztálról a marhastefániát.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Széll Tamás a csapat ifjú segítőkét instruálja.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Kétféle vegán burgonyaköret kísérte: ropogós burgonyapuffancs burgonyapürével, valamint konfitált burgonya hagymadzsemmel, savanyított kaprilevéllel és kakukkfűvel. Ezenkívül Zöldség friccasse. Brokkoli és sült cékla saláta tormával és almával.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Még a vasárnapi napon előkészületben a magyar csapat garnélával töltött derelyéje.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Fehér paradicsom szósszal, grillezett paradicsommal és garnéla bisque kísérte a rákkal töltött derelyét.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Az elviteles menü fogása volt.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Amikor összeáll a mű. Az elviteles menü egyik előétele a ratatouille tart volt konfitált paradicsommal, paradicsom vinaigrette-tel és petrezselyemolajjal.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

A desszertnek is kellett paradicsomot tartalmaznia: készül a paradicsom-eper-bodza baba.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Az elviteles ételek tálalva.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Az egyik zsűritag a magyar ratatouille tartot kóstolja az elviteles ételek közül.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Fáradtan, derűsen, helytállva.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

És végül két versenyboxon kívüli kép. Középen Hamvas Zoltán, a nemzetközi zsűri magyar delegáltja, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Magyar trikolór a közönség soraiból.

Fotó: Fekete Antonio, Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram