A hír pedig egy komolyabb átrendeződés a tulajdonosi kört illetően. Eddig az Albatros Partyservice-t vezető Hegyi Attila volt a Tama egyszemélyi tulajdonosa, mostantól viszont az a Nicola Portinari is résztulajdonossá vált, aki a Veneto régió-beli Lonigo településen vezeti 2 Michelin-csillagos éttermét Olaszországban (az étterem honlapja).
A Dining Guide TOP100 étteremkalauz tesztelésében három éven át részt vett olasz séf és nemzetközileg elismert szakember tavaly óta erősíti tanácsadóként a Tama Étterem munkáját – ezzel pedig áttételes módon a magyarországi éttermi élet fejlődését. Tudvalevő az is, hogy az elmúlt években több magyar étterem is felkereste Portinarit, hogy tanácsadóként segítse a munkájukat.
Az étterem konyhafőnöki pozíciója változatlan, a séf továbbra is Erdei János. Az étteremvezető-menedzseri poszton pedig immáron a Costes-csoportban 10 éven át dolgozó, nagy fine dining éttermi gyakorlattal rendelkező Bayer Szabolcsot találjuk, aki a Costes Downtownból érkezik a Tamába.
További hír, hogy az étteremet belsőépítészetileg is átalakítják, a már résztulajdonos Nicola Portinari hozott egy menő, fiatal olasz belsőépítészt, Marcello Galiotto személyében – ő felel az átalakításért. Az ő munkáival itt lehet megismerkedni.
Bár az étterem eddig sem a középmezőnyt erősítette, a Tama a változásokkal együtt teljesen új konyhát kap. A kizárólag luxuskonyhák berendezésével foglalkozó gyártó, a Marrone segítségével. (Kis kitekintés itt.) A Marrone kizárólag egyedi konyhákat gyárt, nincsenek moduláris elemei. Az előzetes, részletes felmérés után, “made to measure” koncepcióval dolgozó cég először dolgozik közép-európai megrendelőnek.
A borok hűtéséről a Marrone tulajdonában levő Igglu gondoskodik.
Az étterem további újítása, hogy a Tama ezután négy- és hatkezes vacsoráknak fog helyszínt nyújtani, amelyek során az étterem értékrendjéhez-stílusához illő, izgalmas külföldi séfekkel találkozhat testközelben a hazai gourmet közönség.
Az újraszabott, valamint új nyitvatartással jelentkező Tama szeptemberben nyit újra. Az étterem szakmai célját nem nehéz kitalálni. Lássuk, hogy a 2 Michelin-csillagos séf szakmai segítségével és közeli együttműködésével milyen változások állnak be az étterem életében!
Ismerje meg közelebbről az Albatros Partyservice és a Tama tulajdonosát, Hegyi Attilát!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.