Hirdetés
Hirdetés

150 éve szinte csak zellert esznek New Yorkban, 40 ezer étterem étlapját digitalizálták

SZERZŐ: DiningGuide
2016. február 4.
New York-ban mennek ám a nagyszabású dolgok, a nagy vállalások, na nem mintha ez újdonság lenne. Most éppen azért kaptuk fel a fejünket, mert minden hazai levéltár, könyvtár álmát valósították éppen meg, digitalizálták a város történelmi gasztro lábnyomát.
Hirdetés

Hogy ezt kevésbé hülyén mondjuk, a New York Public Library munkatársai és a feladattól roppant lelkes önkéntesei (szkennelés közben készült selfieket nem láttunk) a leghátsó polcról, a legdohosabb dobozból is előbányásztak 40 ezer (!) étterem étlapját és már fényképeztek is+gépeltek. Ebből brutál mennyiséget pakoltak fel a netre, ide.
Azért írtuk, hogy történelmi lábnyom, mert a cél elsősorban az volt, hogy minél régebbi adatokat bányásszanak elő. Jelenleg 1851 és 2008 közötti menüket lehet tanulmányozni, ami azért is jó, mert tényleg folyamatokba, ízlésváltozásokba, éttermi hozzáállásba ad betekintést és jó kis csócsálnivaló eredmények jönnek felszínre a segítségével. Ilyen például az is, hogy a vizsgált több mint 150 év alatt a leggyakrabban előforduló alapanyagok között dobogós a kávé, a tea és és és…a zeller. Igen, a zeller.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram