Hirdetés
Hirdetés

13 magyar pezsgő, amivel méltó módon léphetünk 2021-be

SZERZŐ: diningguide
2020. december 29.
13 magyar pezsgőt válogattunk a szilveszteri koccintáshoz. A listában ugyanúgy megférnek a nagyobb házak pezsgői, mint a kisebb borászatok újabb tételei. Fontos, hogy csak a közelmúltban kóstolt italokat listáztuk, a sorrend nem az ízélmény szerint lett felállítva, az árak pedig kereskedőnként változhatnak.
Hirdetés

Szélesebb körben elérhető, nagyobb pincék tételei:

 • Sauska Tokaj Extra Brut Rosé

Tokai furmint és chardonnay házasításhoz 5% pinot noirt adtak, így született meg a lazacszín, tradicionális módszerrel készített pezsgő, ami több mint 20 hónapot pihen palackban.

Ár: 5100 forinttól

Sauska Pezsgőpince, Budafok
 • Garamvári Evolution Rosé Brut

100% pinot noir, jellemzően élénk savakkal, piros bogyós gyümölcsös zamattal. A családi pincészet 40 éves szakmai tapasztalattal bír, további 10 évet szántak a pezsgőkészítés tökéletesítésére.

Ár: 5200 forinttól

 • Törley Chardonnay Nyerspezsgő

Apró buborékok ezrei pezsegnek ebben a citrusos-zöldalmás-barackos aromákat előtérbe helyező légies,  jó savérzetű nyerspezsgőben.

Ár: 3800 forinttól

 • Kreinbacher Prestige Brut

Nagy-Somló egyik kiemelkedő tétele, 71% chardonnay és 29% furmint tartalommal, minimum 24 hónapos érleléssel. Fehérhúsú gyümölcsök mellett jól érvényesül a mogyorós-briósos-vaníliás lecsengés. Komplex és szerethető.

Ár: 5900 forinttól

Fotó: Barbay Csaba/Flashback
 • Kreinbacher Brut Classic 2016 Magnum

A pezsgő, ami a világ legrangosabb Champagne- és Pezsgővilágbajnokságán (CSWWC) aranyat nyert. Érdemes ezt az aromákban még gazdagabb, friss magnum kiszerelést választani, az extra élményért.

Ár: 16 000 forinttól

 • Louis Francois Brut Nature Nyerspezsgő

Tradicionális módszerrel készülő, szép krémes, mégis ropogós tétel. Aperitifként is megállja a helyét, de a szilveszteri asztalon lévő sós chipsek, magvak mellé is szuper. Szeretjük elegáns csomagolását is.

Ár: 3800 forinttól

Fotó: Francois President Facebook
 • Louis Francois Rosé Brut Nature

Élményszámba megy a család lazacszín, hosszú palackos érlelésű nyerspezsgője is. Vibráló és elegáns, semmiképp nem marad könnyű flört, annál összetettebb és érettebb.

Ár: 3800 forinttól

 • Hungária Extra Dry

A nagy öreg klasszikus, amit többnyire mindenhol el lehet érni, és sosem csalódunk benne. Hozza a kötelezőket, zöldalmás-citrusos, jó ivású pezsgő.

Ár: 1800 forinttól

 

Kisebb pincészetek tételei:

 • Pálffy Méthode Traditionelle Pinot Noir Brut

A köveskáli családi pincészet tradicionális eljárással készülő tétele komplex és hosszú lecsengésű pezsgő, azoknak, akik valami gondolkodósabbra vágynak.

Ár: 6900 forinttól

 • Nádas Borműhely Blanc de Blancs

Az etyeki pincészet 100% chardonnay pezsgője, 40 hónapos érleléssel, igazi ropogós, fehérhúsú gyümölcsös aromákkal, vidám és jó ivású pezsgő.

Ár: 6200 forinttól

Fotó: Nádas Borműhely Facebook
 • Demeter Zoltán Rosé Brut

Kézi rázóállványon forgatott, Tokajból érkező kistermelői pezsgő, igazi különlegesség Demeter Zoltántól. Nagyon száraz, nagyon krémes és maradandó élmény.

Ár: 6950 forinttól

 • Légli Villa Boclar

Furmint és rajnai rizling házasítás Légli Ottótól. Neve Balatonboglár római kori elnevezését jelöli, igazán elegáns tétel, kerek korttyal, krémességgel.

Ár: 7500 forinttól

Fotó: Légli Szőlőbirtok és Borászat Facebook
 • Gilvesy Brut Nature

A badacsonyi alapbor a seprőn érlelés után a budafoki Garamvári pincében lett lepalackozva, kifejezetten az ünnepekre degorzsáltak 500 palackkal. Ásványos nyerspezsgő azoknak, akik szeretnek beszélgetni a kóstolt italokról.

Ár: 4500 forinttól

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram