Hirdetés
Hirdetés

10+1 étterem, akikkel most találkozhatunk először a Gourmet Fesztiválon

SZERZŐ: DiningGuide
2019. május 16.
Mintegy 50 éttermet találunk az idei Gourmet Fesztivál kiállítói között. Kétségtelenül ők a fesztivál főszereplői, habár cukrászdák, pékségek és kávésok is kiállítanak, a borászatok jelenléte pedig megadják a fesztiválélmény likviditását. Nézzük, hogy a jól bevált versenyzők mellett kik az idei újak!
Hirdetés

A titokzatos Aum a 67-es standon

Hogy az újonnan nyílt óbudai fine dining étterem extravagáns tányérjai miként jelennek meg a Gourmet fesztiválon, arról elöljáróban csak annyit lehetett megtudni (a menüt sem töltötték fel a fesztivál honlapjára), hogy a "nitrogén sem marad szárazon". Ezen picit sem csodálkozunk a molekuláris gasztronómiáig bátran visszanyúló étterem esetében, és el tudjuk képzelni, hogy a sör és a sercli náluk olyan halmazállapotokban fog testet ölteni, hogy maga a sörmester és a pék sem ismerne rá. Mindezt távol-keleti ízekre hangolva. Mindenképpen meglátogatandó.

Az olasz mezőnyt erősítve: Avalon a 91-es standon

Az ország északkeleti csücskéből most már nem csak az Anyukám Mondta érkezik, és még az olasz-magyar konyha vonal is közös a két étteremben. Az Avalon kétféle panzanellával – avagy "kenyérsalátával" – reflektál a kenyér tematikára: rákkal, valamint gesztelyi mangalicával is kínálják, kinek a mediterrán, kinek a magyaros alapanyag fekszik jobban. A híres olasz rizsgolyók talán a sercli kérdésre adott válaszuk (arancini zöldborsópürével), a Bagatto felvégott kóstoló malátás kenyérrel pedig minden igazi sonká(k)ra vágyónak üdvözítő lehet két borstand meglátogatása közben.

Hirdetés

Biztos burgerek: Beefbar a 81-es standnál

A tavaly tavasszal nyitott Beefbar miniburgerei egész évben bátran ajánlott kóstolnivalók, fesztiválra pedig egyébként is kifejezetten ajánlott méretűek. Az Angus és Kobe (bizony) marhából készülő húspogácsákat szarvasgombakrém, valamint chilis majonéz kíséri, de ha már a Beefbar faházánál vagyunk, Black Angus Prime skirt és 7+-os márványozottság besorolású ausztráliai Angus steaket is falatozhatunk a szabad ég alatt a Beefbar sokszor bizonyított krumplipüréje kíséretében.

Miniburger kollekció @BeefBar Budapest Facebook

St. Andrea a 43-es és 44-es standokon

Afelől kétségünk ne legyen, hogy Barna Ádámnak jól áll az idei tematika. A Békés-Budapest-tengelyt meghúzó gourmet étterem egyszerre ötletdús és nagyon ízletes, a magyar ízléshez illeszkedő fogásaiba akár a la carte is beleillene a paprika, sör, sercli trió. A bárány-borjú-paprika-málna, spárga-citrom-sör is megérhet egy misét a képen látható klasszikus, a pörkölt-kenyér-savanyúság mellett. A két egymás melletti stand az éttermet és a skybart jelöli, tehát a gourmet koktélkínálat is biztosított.

Marhapörkölt, uborka, kenyér @St. Andrea Facebook

A Borkonyhát váltja a Textúra a 35-ös standnál

Ha valakiknek, a Textúra, vagyis Sárközi Ákos csapatának nem idegen a játékosság, legyen az paprika, sör vagy sercli. Hogy a Voronoj-cellák elmélete miként valósulnak meg a gyakorlatban, netán elmélet marad csupán, azt azon a 35-ös standon ellenőrizhetjük mi magunk, ahol az elmúlt évek során a Borkonyhát találhattuk meg kiállítóként. A Sas utcai étteremkistesó bekéredzkedett a helyére, hogy a sült paprikát consomméba álmodja, a serclit szalontüdővel adja, a Hamis dió nevű fogásban pedig méltán sejthetünk némi-nemű sort. Tesztelni ér!

A 2019-es Gourmet Fesztivál összes kiállítóját, a menüsorokat, valamint a programokat itt csekkolhatja!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram