Hirdetés
Hirdetés

1000 fontos bónusszal csábítja a séfeket egy londoni étterem

2017. október 3.
Gauthier szerint abszurd, hogy London a világ egyik elsőszámú gasztronómiai fővárosa, sok fiatal séf mégis nagy ívben elkerüli. Alexis Gauthier étterme London Soho negyedében található. A felkapott, pezsgő éjszakai életéről híres városrészben a séf-tulajdonos annyira nehezen talál munkaerőt, hogy az újonnan felvett séfeknek 1000 font (kb. 350.000 forint) bónuszt ajánl, amennyiben a próbaidő lejárta után […]
Hirdetés

Gauthier szerint abszurd, hogy London a világ egyik elsőszámú gasztronómiai fővárosa, sok fiatal séf mégis nagy ívben elkerüli.
Alexis Gauthier étterme London Soho negyedében található. A felkapott, pezsgő éjszakai életéről híres városrészben a séf-tulajdonos annyira nehezen talál munkaerőt, hogy az újonnan felvett séfeknek 1000 font (kb. 350.000 forint) bónuszt ajánl, amennyiben a próbaidő lejárta után egy évre leszerződnek hozzá. Mindemellett arra is ígéretet tett, hogy a jövőbeli alkalmazottak az étterem kutatás-fejlesztési alapjához is hozzáférést kapnak.

A Caterer.com oldalon közzétett, chef de partie-kat megcélzó állásajánlatot látva más étteremtulajdonosok meglepődtek Gauthier bőkezűségén. Ő azonban az utóbbi időszak kedvezőtlen eseményei miatt nem látott más kiutat. A séf szerint a jelenlegi „elmérgesedett helyzet” elsősorban a Brexitnek köszönhető, de a munkaerőhiány kialakulásához más tényezők is közrejátszottak. Az üresen maradt állásokat azért is nehéz betölteni, mert a brit fizetések már egyáltalán nem olyan versenyképesek, mint régen. Különösen az alacsonyabb rangú séfpozíciók maradnak betöltetlenül: head chefet például sokkal könnyebb találni, mint commis chefet vagy chef de partie-t. Sok fiatal séf ugyanis kétszer is meggondolja, hogy a városba költözzön, mivel a fizetésük máshol sokkal jobb életkörülményeket biztosít nekik.
Kérdéses persze, hogy az 1000 fontos bónusz mekkora vonzerőt jelent majd az anyagi bizonytalanságtól tartó fiatal séfeknek az elszállt árairól híres brit fővárosban. A Caterer.com adatait nézve ez az összeg egy London belvárosában dolgozó chef de partie kb. félhavi fizetésének felel meg.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram