Hirdetés

Egy szóval sem kell bemutatni. Mautner Zsófi mindig tud újat mutatni, ezért sosem lehet megunni. Tíz épkézláb, és öt játékos kérdéssel próbáltunk még közelebb kerülni a világához.

Hirdetés

5 fordított

Mi volt a legviccesebb komment, amit valaha kaptál az interneten?
“Szégyen ez a nő”. A blogra érkezett. Szerencsére azért ezeket fel tudom dolgozni.
Ki a kedvenc gasztrofigurád a világon?
Yotam Ottolenghi. Annyira imádom, megbolondulok érte. A szellemisége, a sztorija, a zöldséges ételei, az egész színes világa. Ha lehetne egy kívánságom, hogy kivel tölthetek el egy napot a saját konyháján, biztosan őt választanám.
Melyik a kedvenc evős filmed?
A Bella Martha, de nem az amerikai, hanem az európai változat. Martina Gedeck és Sergio Castellito játssza benne a főszerepet. Keserédes, melankolikus film, cseppet sem negédes, mint az amerikai. És Ferzan Özpetek filmjei. Majdnem az összesben van komoly gasztrojelenet, azokat mind imádom.
Ha most azonnal repülőre szállhatnál, és a világ bármely éttermébe elrepülhetnél, melyik lenne a választásod?
Baselben, Tanja Grandits helye, a Stucki. Ő egy kétcsillagos, német származású svájci séfnő, aki a fűszerek és a színek specialistája, az összes könyve megvan, lenyűgöző a munkája. Egyszer kóstoltam már az ételeit, amikor a salzburgi Ikarusban volt vendégséf. Nagyon jól bánik a fűszerekkel, nagyon feminin, az ételei pedig tele vannak eleganciával, meglepetésekkel és fordulatokkal.
Mi volt a legutóbbi meghatározó gasztro élményed?
A varsói utam. A lengyel konyháról elsőre valószínűleg nem sokaknak jut eszébe, hogy mennyire szexi és izgalmas. Nekem leesett az állam: dübörög a gazdaság, jobbnál jobb helyek nyílnak, jó és friss alapanyagokból, újszerű gondolatokkal főznek. Simán lehet, hogy a következő nagy dobás pont a lengyel konyha lesz.
 

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS