Hirdetés
Hirdetés

10 külföldi pezsgő, amivel méltó módon köszönthetjük az új évet

SZERZŐ: diningguide
2020. december 31.
Magyar pezsgőkről szóló cikkünk második része következik, immár külföldi tételekkel. Elegancia és buborékok ikonikus pincészetekből.
Hirdetés
 • Veuve Clicquot Brut

Madame Clicquot, vagyis Barbe Nicole Ponsardin klasszikusa. Az ikonikus narancssárga címkés champagne pinot meunier, pinot noir és chardonnay házasításából született.

Ár: 17 500 forinttól

Fotó: Veuve Clicquot
 • Freixenet Italian Rosé Extra Dry

Édes eprek és málnaszemek jutnak eszünkbe a világ legnagyobb cava exportőrének venetói rozéjáról. Hízelgő ital, gyönyörű palackban.

Ár: 3999 forinttól

Fotó: Freixenet
 • Bollinger Special Cuvée

Akár 15 évesek is lehetnek azok a borok, melyekből ezt a Bollinger tételt készítik. Kiegyensúlyozott és harmonikus, minden pezsgőkedvelőnek jó választás, mivel önmagában és akár komoly húsételekkel is élmény.

Ár: 16 000 forinttól

Fotó: Bollinger
 • Pol Roger Brut Reserve

3 évig érlelik ezt a friss és minerális pezsgőt, amely egyenlő arányban tartalmazza nemes a komponenseit:  pinot meunier-t, pinot noir-t, chardonnay szőlőket.

Ár: 18 000 forinttól

Fotó: Pol Roger
 • Deutz Brut Classic

Finom gyöngyözés jellemző a Deutz klasszikusára, amely körtés aromákkal játszik. Nagyon tiszta és precíz italra számítsunk, egy kivételes formavilágú palackból.

Ár: 14 000 forinttól

Fotó: Deutz
 • Lauent-Perrier La Cuvée

Az 1812-ben alapított champagne ház aranyló itala az első kortynál igazán száraz, gyorsan jönnek a fehérhúsú gyümölcsös és kicsit florális jegyei is. Második kortynál a mélyebb birses aromák is kibontakoznak.

Ár: 16 000 forinttól

Fotó: Laurent-Perrier
 • Piper Heidsieck Rosé Sauvage

Közepesen savas, eper és málna helyett viszont inkább cseresznyés ízeket hoz a játékos pink üvegbe zárt champagne. Selymes kortyra számítsunk a sötétrózsaszín italnál. Az Oscar gálákon rengeteg palackkal fogy ebből a tételből.

Ár: 18500 forinttól

 • Ruinart Rosé
  Ropogós bogyós gyümölcsök, egy kis hibiszkusz, éppen annyira krémesen, ami miatt hamar kedvenccé válhat. Kiegyensúlyozott ital, ami leginkább halak mellé passzol.
  Ár: 24 000 forinttól
Fotó: Ruinart
 • Bruno Paillard Premiere Cuvée

Elegáns ital, hosszú lecsengésű, kifinomult champagne, ásványos jegyekkel. Finoman pezseg, apró buborékokkal, ezért bársonyos a korty.

Ár: 15 000 forinttól

 • Taittinger Brut "Les Folies de la Marquetterie"

A legutóbb akkor került reflektorfénybe a Taittinger, amior Angliában, Kentben vásároltak szőlőbirtokot. A franciák egyik kedvenc márkájának erőteljes és stabil buborékjait zárták ebbe a palackba, ami gyümölcsössége mellett egy kis füstösséget is rejteget.

Ár: 21 800 forinttól

Fotó: Taittinger
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram