Hirdetés

Igen, jól olvastátok a címet. Először mi is visszakérdeztünk, de jól hallottuk. Na, leszünk kicsit hírszerűbbek és kezdjük az elején: Soponyai Lilla és Regölyi Péter, a kultikus kipingált büfékocsiból 11. kerületi étteremmé kalapált Magic Burger tulajdonosai nagyjából egy évvel ezelőtt tértek át a zöld útra, lettek vegánok.

Hirdetés

Éttermeket látogattak itthon-külföldön, kóstoltak, barátkoztak (többek mellett Stőhr Gréta vegán gasztronómiai guruval) és végigették Lőrincz György ételsorát, aki az első vegán fine dining menüsort készítette el Budapesten, a Babelben.
Figyelem, most jön az a mondat, amiért meg akartuk írni ezt a kishírt: miközben külföldön óriási hájpja van a vegán éttrendnek (nem, nem rántott sajt) és brutál, hogy miket ki nem hoznak az alapanyagokból, addig itthon egyelőre gyerekcipőben jár a dolog. Persze tudjuk, tudjuk: van a Napfényes, amit ilyenkor kötelező elmondani, meg rövidebb-hosszabb életű helyek is nyílnak, titkos kis zugok is étlapra tűznek vegán fogásokat (pl. Dzzs Bár), és, hogy el ne feledkezzünk róla, itt van a Naspolya Nassolda is, na meg Steiner Kristóf és az ő valóban kiváló és önazonos szakácskönyve, Facebook csoportok alakulnak, szóval azért egyre többen fedezik fel ezt az irányt.
Visszakanyarodva a hír műfajához: Lilla és Péter március közepétől a Bartók Béla úton nyitja meg a Vegan Love-ot, ami persze a street foodot „vegánosítja”. Hozzátesszük, ez sem újdonság, vegán szerzőnk, Tacskó Muki hozott már hazai példákat, de az mindenképpen figyelemre méltó már első blikkre is, hogy a műfajban igen otthonosan mozgó pár igyekszik kihozni a maximumot a dologból.
Mint azt Lillától megtudtuk, 60 nm-es lesz a hely, az egyik falat vertikális kert díszíti majd és elsősorban hamburgerre és hot-dogra fognak fókuszálni. És pitára – hangsúlyozta Lilla, kiemelve, hogy a csicseriborsós golyócskák mellett többféle zöldséglabdácskát is kérhetünk hozzá. Sőt, oda lehet majd sétálni a salátabár részhez, ahol 12-féle zöldséget és szószt egyénileg kevergetve tudja mindenki elkészíteni a saját, névre szóló pitáját.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS