Hirdetés

Két dolog erősen jellemzi a főváros éttermi életét: az étteremnyitások-zárások, valamint a sűrű séfváltások. Érdekes fordulatok a Belvárosból.

Hirdetés

Ahogyan megannyi budapesti éttermet, az Urban Tigert is útkeresés és séfváltások jellemzik, mondhatni a megnyitása óta. Az Egyetem tér szomszédságában két évvel ezelőtt nyílt vendéglátóhelyen több séf is megfordult az első, valamivel több, mint egy év alatt. Mi a 2017-es Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauzban még Liszják Gábor séfet tüntettük fel a konyha élén (akkor 77 ponttal a 62. helyen szerepeltek a top100-as listánkon), de nyárra már az ex-Odús Krizmanics Norbert volt a séf. Az eredetileg ázsiai koncepcióba ő magyar, északi, valamint francia vonalat is vegyített, amiről a sajtóban egyébként szuperlatívuszokban írtak, de a sok bizonytalanság, a változékony színvonal és kissé talán kusza elgondolás miatt az idei étteremkalauzunkban már nem szerepelt az étterem.

urbantigerbudapest.com

Információink szerint az Urban Tiger nagy változás, ha minden igaz, költözés előtt áll. Azt nem tudni, hogy az időközben a séfposztról távozó – és a hírek szerint a szakács szakmával is szakító – Krizmanics Norbert helyett jelenleg ki az étterem séfje, a hely Facebook oldalán egyelőre még az ő neve szerepel. Az utóbbi időben Litauszki Zsolt neve is felmerült az Urban Tiger kapcsán, de ne tudomásunk szerint nem ő fogja vinni a helyet. Kérdés, hogy hová költözik a tigris, és marad-e az ázsiai fúziós vonal, a megnyitásuk óta színvonalas koktélbárral kiegészítve.
Innio / Facebook

Izgalmas fejlemény, hogy a szintén V. kerületi Innio vezetése veszi át az Urban Tiger üzlethelyiségét. Új fejezet kezdődik tehát a Hotel Rum épületének alján található helyen: egy, a skandináv vonalnak szentelt, nyitott konyhás éttermet készülnek nyitni, az Innio tulajdonosa, Benkő Zoltán irányítása alatt. Az Október 6. utcai Innio pedig az eddigi formájában tudomásunk szerint bezár.
Az új hely neve, a séf személye és a nyitás pontos időpontja még nem ismert, de bízunk benne, hogy az Innio két séfje, Tóth Szilárd és Sajben Csaba továbbra is képben marad.
Olvasta már korábbi interjúnkat az Innio séfjeivel? “Nem Redzepi, hanem a dédnagymamám” – Tóth Szilárddal és Sajben Csabával beszélgettünk
Az új hellyel az Innio csapata minden esélyt megkap ahhoz, hogy a borbár kategóriát levetve karakteresen a magyar ízekkel áthatott skandináv fine dining vonalat képviselje – amelyet a konyhájuk már jó ideje magabiztosan hoz.
Innio / Facebook

Az Innio idén 86 ponttal a 17. helyen végzett a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz top100-as listáján, egyúttal elvitte Az Év Innovatív Konyhája díjat is, a Neff támogatásával. A kalauzban így írtunk róluk, felmutatva az étterem sokoldalúságát:
“Az Innio konyhája rendkívül jó arányérzékkel építi be a skandináv formai elemeket a progresszív ‘magyaros’ vonulatba. (…) Ma Budapest legjobb kenyerét az Innio készíti, a legjobb pékségek teljesítményét utasítva maga mögé (több top étterem számára szállítanak kenyeret).”
Kíváncsian várjuk az Urban Tiger és a helyére költöző új étterem sorsának alakulását!

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS