Hirdetés

A Babel-bennfentesek eddig is tudhatták, hogy bár hivatalosan nem szerepelt a menün, külön kérésre elkészítették a konyhán “a” tojásos nokedlit. Most újra az étlapon köszönthetjük a legendásan jól sikerült fogást. 

Hirdetés

Igen, tudjuk, egy fine dining tányér nem chipses zacskó, hogy az járjon az ember fejében: “még!”. Viszont aki kóstolta már a Babel tojásos nokedlijét, pontosan tudja, hogy ez az étel egyértelműen “még!”.
Ez a fogás mintapéldája lehet korunk egyik legfontosabb hazai gasztronómiai törekvésének: egy igazi, mindenki által ismert magyar klasszikus, amit tökéletesre hangolt ízekkel és egészen könnyed textúrával sikerült újraalkotnia Veres István séfnek. Az eredetileg rendkívül köznapi, húsmentes eledel annak rendje és módja szerint fejes salátával, kis kikacsintásként pedig szarvasgombával kelt új életre a Babel tányérjain.
Osztatlan sikert aratott a külföldi és magyar vendégek körében egyaránt, sőt a brit Decanter magazin írója, Fiona Beckett külön kiemelte, hogy ez az étel perdöntő volt, amikor a Babelt a 2017-es év legjobb nemzetközi étterme díjra javasolta. Nem kisebb szó, hogy az őt kísérő David Zilber, a Noma fermentációs séfje nem volt rest beírni a vendégkönyvbe, hogy annyira ízlett neki az étel, hogy legszívesebben magára tetováltatná a receptjét.

Babel Facebook

Az ötletességet, a váratlan megközelítéseket, a megszokott kontextusukból kiragadott ételeket és alapanyagokat megszokhattuk a Babeltől. Öröm látni, hogy a vendégek ízlésére-óhajára reflektálva újra étlapra tették a tojásos nokedlit.
A Budapest belvárosi étterem a 2016-os újranyitása óta teljes magabiztossággal áll helyt az ország legjobb éttermeinek élbolyában. 2017-ben a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme gálán Az Év Legígéretesebb Étterme díjat kapta, és az ország második legjobb éttermeként dobogós helyezést ért el. Idén az étteremkalauzunkban az országos lista negyedik helyén végzett, közben pedig Veres István séf a Bocuse d’Or hazai döntőjén harmadik helyezést ért el, és ő készítette a legjobb vegetáriánus tányért a versenyen.
Olvasták már korábbi interjúnkat a Babel tulajdonosával, Hlatky-Schlichter Huberttel? “A séf nem rocksztár”
 

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS