Hirdetés

Ami a hamburgert illeti, manapság nehéz újat mutatni. Egy ígéretes fiatal német szakács merész kreációjával azonban megpróbálja.

Hirdetés

A csúcsburgerek elsősorban prémium húsokkal szoktak jeleskedni, legyen az Wagyu marha vagy homárfarok. A német Andreas Widmann más utat választott. A fiatalember 2010-ben Németországban elnyerte a Legjobb Fiatal Szakács kitüntetést, utána München top éttermeiben dolgozott-tanonckodott, majd Új-Zélandon szélesítette tovább szakmai spektrumát.
Hazatérve a Stuttgart melletti Königsbronn-Zangban, édesapja neves hoteléttermében, a Widmann’s Löwenben kezdett dolgozni (a a sváb konyhát képviselő étterem Bib Gourmand minősítésű).
Andreasról bizonyára fogunk még hallani. Most pikáns kuszkuszburgerével aratott sikert. “A sós, savanyú és keserű ízek ellenpontjaként szeretem az édes ízt használni” – nyilatkozta a különleges burger kapcsán. A hamburgerhez lilahagymát, aszalt sárgabarckot és édes-savanyú paradicsomot társított, a frissességet, lendületet és eleganciát sugárzó tányér kompozíciójához saláta, virágok és fagylalt tartoznak.
Az ifjabb Andreas jövőre tervezi megnyitni saját 25 férőhelyes gourmet éttermét apjáé mellett, amelyben ezt a csapásirányt kívánja csúcsra járatni.
 

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS