Hirdetés
Hirdetés

Michelin-csillagos magyar és olasz séfek, tökéletes étel- és italpárosítások, valamint különleges alkoholos kávékoktélok várnak ránk a Nespresso Atelier rendezvénysorozaton, amelyet idén második alkalommal rendeznek meg Budapesten.
2017-ben a Nespresso és a Dining Guide közösen, Magyarország topséfjeivel együtt hozta létre a nagyszabású rendezvényt, ami február 23-26. között immár egy négynapos programsorozatot jelent.
Az atelier francia szó, jelentése műhely – ahol a vendégek nemcsak kávé által ihletett csúcsgasztronómiai fogásokat kóstolhatnak, hanem betekintést nyerhetnek azok elkészítésébe is. A rendezvénysorozat világszerte több nagyvárosban sikeresen mutatkozott be, többek között Lyonban, Tokióban, Londonban, Sao Paoloban, Berlinben, Antwerpenben, olyan séfekkel, mint például Yannick Alléno, a 3 Michelin-csillagos francia Pavillon Ledoyenből, Edwin Vincke, a 2 Michelin-csillagos hollandiai Restaurant Kromme Watergangból, vagy Fabio Pisani a szintén 2 Michelin-csillaggal büszkélkedő Il Luogo Di Aimoból. A Magyarországon először 2016-ban megrendezett esemény sok rajongót szerzett magának gourmet körökben.
A napokat 3 különleges kávépillanat köré szervezik: brunch, ebéd, vacsora, melyekhez a fogásokat minden nap más-más magyar és olasz Michelin-csillagos sztárséf készíti el. Igazán különleges gasztro-performanszra számíthatunk tehát, amelyben egy sommelier és egy kávészakértő is a séfek segítségére lesz az ízélmények kiteljesítésében. A Nespresso Atelier szakértői között tudhatjuk többek között Sárközi Ákost (Borkonyha), Palágyi Esztert (Costes Restaurant), Segal Viktort, Ádám Csabát (Olimpia Étterem), Barna Ádámot (St. Andrea Wine& Gourmet Bar), Herczeg Ágnes borszakértőt és Nagy Zsolt kávészakértőt is.

A 4. nap estéjén, február 26-án, öt, együtt összesen 8 Michelin-csillagot számláló séf többfogásos fine dining gourmet vacsorát készít a különleges esemény vendégei számára. A fogásokban központi szerepet kap a kávé, amely sokféle formában fordul majd elő a tányérokon, és messze túlmutat az eddig ismert alkalmazási területeken. A séfek elárulták, hogy a sémákat eldobva bátran kísérleteztek az ízekkel, hiszen sokszor a látszólag nem összeillő párosok alkotnak tökéletes ízharmóniát.
A nyolc-csillagos vacsora négy séfmestere között két olasz sztárséf is helyet kap majd: a két csillagos La Peca tulajdonosa és vezetője, Nicola Portinari. Őt a tavalyról már jól ismerhetik a Dining Guide olvasók és mindenki, aki nyomon követi a magyar gasztronómiai élet alakulását, hiszen ő volt az, aki 2016-ban megállapította az Dining Guide Év Étterme Gálán a legjobb magyar éttermek rangsorát.  A másik olasz séf pedig nem más, mint Giancarlo Perbellini – a két, majd legújabb étterméért egy újabb csillagot szerzett – Casa Perbelli tulajdonosa, aki idén januárban a Dining Guide felkérésére már járt Magyarországon, nem is akármilyen céllal: idén ő volt az a külföldi topséf, aki végigtesztelte a húsz legjobb magyar éttermet, és megállapította a végleges sorrendet. Hamarosan, egész pontosan február 27-én, a Dining Guide Év Étterme Gálán pedig kiderül, szerinte melyik magyar étterem lett 2017-ben a legjobb. Ők ketten Sárközi Ákossal, Palágyi Eszterrel és Mészáros Ádámmal (Onyx) kiegészülve alkotják meg az első nyolc-csillagos vacsorát Magyarországon.
Idén a rendezvény az egyedülálló GastroExperience Centerrel is kiegészül, amely nemcsak a Nespresso Club tagok, hanem minden regisztrált érdeklődő számára elérhető lesz. A kiállításon a kávézás iránt érdeklődő látogatók interaktív módon ismerkedhetnek meg a kávé és a gasztronómia különleges kapcsolatával, melyet az ízek és illatok segítségével maguk is tapasztalhatnak. Szakértők iránymutatásával tehetik próbára kóstolási és asszociációs képességüket, valamint a fűszerek, a borok és a csokoládék világából kereshetnek megfelelő társakat a kávékülönlegességekhez.
 

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS