Hirdetés
Hirdetés

Anthony Bourdaintől öröm idézni. Tapasztalt showmanként rá is játszik erre: tévéműsorai és interjúi tele vannak sarkos megállapításokkal. Ugyanakkor nem öncélú és nem üres megállapítások ezek. A 61 éves szakács-író-tévés személyiség vicces megjegyzései mögött az egész életfilozófiája sejlik föl.
Különösen hústémában szereti hallatni a hangját (A legjobb marharészek steakhez), de a múló ételtrendekkel kapcsolatos véleménye sem az a diplomatikus “mondtam is valamit, meg nem is” (Hát, ezért csípjük Anthony Bourdaint).
12 gondolat a New York-is születésű hírességtől.

„Disznózsír, kolbász, steak vagy szagos sajtok nélkül számomra mit sem ér az élet.”

„A professzionális gasztronómiát nem a zsenialitás és a kreativitás viszi el a hátán, hanem az, hogy napról napra ugyanazt a minőséget hozzuk. Akinek ez nem tetszik, válasszon más pályát!”
„Állásinterjún arra a kérdésre, hogy miért keresünk új munkahelyet, soha ne válaszoljunk őszintén (kivéve, ha az ambíció hajt minket vagy anyagi okai vannak).”

„A testünk nem templom, hanem sokkal inkább vidámpark. Jó mulatást!”

„Az, hogy egy szerencsétlen, idegesítő, önző, szeszélyes és korrupt alakkal kell együtt dolgoznod, ne akadályozzon meg abban, hogy jól érezd magad a társaságában. Próbáljuk meg inkább rossz viccként felfogni a dolgot.”

Iggy Poppal

„Nem kell egyetértenem valakivel ahhoz, hogy kedveljem és tiszteljem.”

„Nagyon sok mindent elárul rólunk, hogyan készítjük a rántottát.”

„A szerencsét önmagában nem nevezném tuti üzleti modellnek.”

„Amikor egy komplikált logisztikai feladattal találjuk szembe magunkat, a legjobb módszer, ha kipöccintünk egy jó hideg sört, és megvárjuk, amíg valaki kitalálja helyettünk, hogy mi legyen.”
„Soha nem ijedek meg attól, hogy hülyének néznek.”
„Csalódás és rossz élmények nélkül nem lehet utazni. Hogyan ismernénk fel a jó ételeket, ha nem kóstoltunk előtte rosszat? Sokan nem engedik meg maguknak azt a luxust, hogy hibázzanak, pedig még mindig jobb, ha néha mellényúlunk, mintha mindig ugyanazt az utat járjuk be.”

„Ahogy a gatyámban nem nyúlkálsz, úgy a késeimet se fogdosd.”

Olvassa el másik cikkünket is! Majd hipóval öblítsem le a falatot? Egy Anthony Bourdain-interjú gyöngyszemei

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS