Hirdetés

Avalon Ristorante, a kint és bent is szerethető étterem

SZERZŐ: DiningGuide
2020. július 1.
Garantálni merjük, hogy az első látogatás az Avalon Parkban hozni fogja azt a bizonyos wow-élményt. Mindent tud, mi "szem-szájnak ingere", tele van élettel, szabad térrel, kikapcsolódási lehetőségek sorával – és jó ízekkel. Szerethető éttermek-sorozatunk nyári kiadása folytatódik.
Hirdetés

Nyári szériánkban remek teraszokkal és kerthelyiségekkel hívogató éttermeket ajánlunk. A miskolci Avalon viszont több fronton übereli a mezőnyt (nem mintha ez egy verseny lenne). Többféle szállást, szabadtéri és benti wellnesslehetőségeket is kínálnak, de sokan nem üdülni vagy hétvégézni érkeznek, hiszen csak az étterem vagy a go-kart pálya is önálló opció itt, azon pedig szinte meg sem lepődünk, hogy saját kisvonat is közlekedik Miskolctapolcáról a várostól kieső parkig. Dottó, a kisvonat pedig nem összetévesztendő a komplexum területén igénybevehető elektromos golfautókkal, amikkel a megfáradt wellnessezők furikázhatnak...

Bízunk benne, hogy sikerült az élmények és kényeztetés azon szintjét felvillantanunk, amit az Avalonban megvalósítanak. A helyszín méreteihez és a szolgáltatások sokszínűségéhez mérten működtetnek éttermet (Avalon Ristorante), kínálnak bisztróételeket, street foodot és italokat a Sörkertben, és a medence partján sütkérezve sem hagy a személyzet szomjasan.

Reggeli tál

Éttermi szempontból ez a legnagyobb kihívás egy nagyobb szálláshelyen, a vendégeket ilyen volumenben kiszolgálni, közkedvelt esküvői és rendezvényhelyszínként. Nagy vendég- és adagszámokkal dolgozni a profizmus egy másik szintjét képviseli, mint a fennköltebben gondolkodó gourmet éttermeké. Az ínyenceket is kiszolgálja az Albók Gyula és Szepesi Gábor vezette konyha, a minőségi alapanyagok feltűnése az étlapon magáért beszél.

A konyha krémje

San Daniele sonka, friss bivalymozzarella, korrekt steak és olasz pasták kínálata, az Avalon-húsleves házi tésztával készül, egyértelmű tehát a konyha igyekezete, hogy a helyszín nívójához illő gasztronómiát valósítson meg.

A pizzakínálat akár egy (olaszországi) olasz étteremben is megállná a helyét. Semmi hungarikum vagy amerikanizáló húzás az étlapon, pont annyi és olyan minőségű feltét kerül a vékonytésztás korongokra, hogy kiérdemeljék a fatüzelésű kemence forró szeretetét.

Szembeötlő a friss tengeri halak és a tenger gyümölcsei kínálata, mintha nem is Borsodban lennénk. A ristorante megnevezést sem nagyzolásból kapta az étterem, valóban olasz koncepcióra épül a nagyétterem, amit a szállodákban ismert és elvárt comfort foodok kínálata egészít ki. A ristorante a tavalyi évben az Olasz Külkereskedelmi Kamarától Ospitalitá Italiana minősítést nyert el.

Vétek az Avalonba csak beugrani, gyorsan elszáll az idő a parkban. A csodálatos bükki levegőt, a tágas tereket, az épületekhez használt sok természetes anyagot, a stílusos lazasággal berendezett beltereket és az egész létesítményt meghatározó igényes megoldásokat csak szeretni lehet. Az pedig garantált, hogy műételt itt nem kapunk, igényes vendéglátás egy tál bélszínes orechiette (a pugliai Benedetto Cavalieri tésztamanufaktúrából) és egy istenes kézműves burger szintjén egyaránt.

Árak: levesek-előételek: 1600-4600 Ft, tészták: 2750-4500 Ft, pizzák: 1000-5000 Ft, főételek: 3850-14.000 Ft

Avalon Ristorante

3519 Miskolctapolca, Iglói út 15.
Az Avalon Park weboldala és Facebook-oldala

Keressék a pezsgőlimonádét is az étterem aktuális ajánlatai között!

Hirdetés
Tovább olvasok
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram