Hirdetés
Hirdetés

Steakek, konyhakész porchetta, megyaszói mangalica a Klauzál téri Hús Specialistában

SZERZŐ: Tardi Zsuzsanna
2021. július 5.
A jó hentes bizalmi kérdés. Ha egyszer rátalálunk a tökéletesre, mindig hozzá térünk vissza, ritkábban kísérletezünk. Merre induljunk, ha még nincs meg az “igazi”? A Klauzál téri Vásárcsarnokban találjuk a Hús Specialistát, melynek gazdagon pakolt pultja már ránézésre is bizalmat gerjeszt.
Hirdetés

Húsok, generációról generációra

A legtöbb húsbolt mit sem változott az elmúlt harminc évben, és nem csak a kialakításuk maradt a régi, de a kínálat terén sem variáltak. Egy jó hentesnél néha extrább húskülönlegességek közül válogathatunk, és biztosak lehetünk abban is, hogy minőségi és friss termékekhez
jutunk. A Hús Specialista tulajdonosa, Komár Zoltán, akit elhatározta, hogy megreformálja a hazai hentesboltokról és hentesekről kialakított képet. A Klauzál téri Vásárcsarnok húsüzletének tulajdonosa egy hentesdinasztia legfiatalabb tagja: már dédnagyapja is a szakmával foglalkozott, a nagyapjának pedig Pilisvörösváron üzemeltetett boltot negyven-ötven évvel ezelőtt. Később édesapja a Pesterzsébeti Piacon nyitott üzletet, Komár Zoltán már itt csöppent bele a családi vállalkozásba, majd tovább vitte a boltot.

Piacról a csarnokba, éttermek és a lakosság szolgálatában

A vállalkozás a piac vásárlói mellett a HoReCa szektorba megkezdte a húsok árusítását, így a hazai éttermek krémjének is szállítottak a termékekből. A következő lépcsőt a Klauzál téri Vásárcsarnok felújítása jelentette 2015-ben, itt már egy komolyabb üzletet nyitottak. Szép lassan végül teljesen átköltöztek, így Pesterzsébeten már be is zárták a másik üzletet. A Hús Specialista fő csapásiránya mégis az éttermi beszállítás lett:
„Az éttermi beszállítás más műfaj, mint a lakossági kiskereskedelem. Teljesen más nézőpontot és hozzáállást követel meg. De mostanában örömmel konstatálom, hogy ebben szegmensben is egyre nagyobb teret hódít a konyhakész és előkészített termékek, amiben cégünk az élen jár” — mesélte a tulajdonos.

A szegmens forgalmát a járvány alaposan megtizedelte. A helyzet azt sugallta, hogy változtatni kell.
„A pandémia kezdetét követően a megváltozott igényekhez alkalmazkodva váltottunk profilt és próbáltunk megfelelni a prémium lakossági igényeknek és a legmagasabb elvárásoknak. Úgy gondolom, ezzel a hozzáállással kiemelkedünk a többi hentesüzlet közül” — tette hozzá Komár Zoltán.

Best of mangalica, steak, bárány és saját porchetta

Mangalicából Magyarország egyik legelismertebb termékét, az aranyszalagos megyaszói tenyészet húsait tartják. Marhahúsból a francia húsmarha, a charolais Magyarországon tartott állataiból bontott húsrészek érhetőek el, amelyeknél a száraz érlelést maguk végzik el. Csirke
esetén pedig szabad tartású, francia csirkét is találunk náluk, amely ebben a kategóriában a legjobb színvonalat hozza. A húsokból alapvetően már jól bejáratott, kipróbált hazai termelők áruját tartják, míg felvágottakból, sonkákból, inkább Ausztriában, Olaszországban, Spanyolországban találták meg azt a megbízható minőséget.

Fotó: Hús Specialista Facebook

Hogy milyen további különlegességeket találunk a Klauzál téri pultban? Például előre marinált grillhúsokat, kolbászokat, különböző steakeket, állandó szereplő a bárányhús is, és a teljesen egyedi töltött marha- és sertésrészek. Nemcsak arra koncentráltak, hogy a vevők remek húsokat kapjanak, hanem hozzáadott értékként különböző előkészített termékeket is ajánljanak, amelyekkel már csak a sütés a dolgunk. A Hús Specialistánál ilyen a jalapeno paprikás, cheddar sajtos BBQ-kolbász, vagy Olaszország nagy kedvence, a ropogós bőrű, göngyölt sült hús, a porchetta. Ez utóbbit több étterem egyébként általában magának készíti el, de már egyre többen fordulnak a Hús Specialistához.

Az üzlet a közelmúltban arculat frissítésen esett át. Zsófi Krisztián szakmai vezetése mellett átalakították a Klauzál téri hentesboltot -amibe a hűtőpult rendszer modernizálása épp úgy beletartozott, mint egy szárazérlelő hűtő beépítése.

Fotó: Hús Specialista Facebook

Sokan épp azért választják a vegetarianizmust, mert nem értenek egyet a tömeges állattartás körülményeivel, és az abból származó rossz minőségű hús fogyasztását károsnak találják. Ezen a téren talán valóban reformokra van szükség. Ehhez azonban szükséges az, hogy legyenek olyan üzletek, amelyekben elérhető a jó minőségű húsáru. Komár Zoltán valóban úttörő lehet itthon a szofisztikáltabb, prémium jellegű
húsboltok kialakításának mozgalmában.

Hús Specialista

Cím: 1071 Budapest, Klauzál tér 11. Klauzál téri Vásárcsarnok

Nyitvatartás: Hétfőtől péntekig 07:00-17:00, Szombat 07:00-14:00

Hús Specialista Facebook-oldal

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram