Hirdetés

Banánlevél, sajtkendő, friss zöldfűszerek, só – egy nem átlagos steaket mutatunk!

Hirdetés

A limai születésű, jelenleg Los Angelesben élő Ricardo Zaratét a perui konyha keresztapjaként is emlegetik. A séf legújabb projektje a tavaly nyílt Rosaliné étterem Hollywoodban, ahol az étlapon a perui konyha klasszikusai street food elemekkel keverednek.

youtube.com

Az étterem egyik specialitása a lomo al trapo elnevezésű steak, ami spanyolul körülbelül annyit tesz, hogy kendőben sült marhabélszín. A húsra először magas hőfokon gyorsan rápirítanak a tűzhelyen, majd banánlevélbe csomagolják, és különféle fűszerekkel, például rozmaringgal és kakukkfűvel tűzdelik meg. A steaket ezt követően egy tengeri sóval teli sajtkendőbe tekerik bele, és az egészet körülbelül egy méter magasan egy fatüzelésű tűzhely fölé lógatják. Amikor a hús már majdnem elkészült, egy rövid időre még beteszik a sütőbe. A steaknek így olyan omlósan puha lesz a textúrája, hogy akár egy villával is könnyedén fel tudjuk vágni.
reddit.com

A lomo al trapót a sült húsok mellől Dél-Amerikában elmaradhatatlan, friss fűszernövényekkel készülő, argentin eredetű chimichurrival tálalják.
Olvasta már a cikkünket az argentinok „pestójáról”?
Kolumbiai módra / youtube.com

A lomo al trapo hússütési technika eredetileg Kolumbiából származik. Hagyományosan nem fellógatják, hanem közvetlenül az izzó parázsra helyezik rá a kendőbe csavart marhahúst.
Forrás.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS