Hirdetés

A Volkswagen Dining Guide Top100 Étteremkalauzban az Odú a top10 street food hely között szerepel. Azt azonban még nem mindenki tudja, hogy az újlipótvárosi Balzac és Tátra utca sarkán egy ideje már reggeli is van. Ezen szeretnénk változtatni, mert nemcsak, hogy van, de nagyon jó is.

Hirdetés

Amikor megnyitott az Odú, elsősorban az ebédre és a vacsorára összpontosított, ez a koncepció azonban azon a környéken nem teljesen működött. Krizmanics Norberték többek között ezért is döntöttek úgy, hogy koncepciót váltanak, és a bevált, jól működő (elviteles) ebéd mellett vacsora helyett a reggelire fektetnek hangsúlyt a továbbiakban.
Ez pedig változatosságot is hozott az Odúba, ami ebédidőben gyors és lendületes, köszönhetően a sok-sok elviteles vásárlónak, a délelőtti órákban azonban pont ennek ellenkezője, azaz ráérősen reggelizős. Az ételek is úgy lettek kitalálva, hogy az ember ne rohanásban kezdje a napot. A főtt tojáson kívül az összes tojásételt kipróbáltuk, azaz a rántottát, az omlettet és a posírozott tojást is. Minden tojásétel meglehetősen kiadós, mert 3 tojásból készül, és aioli, kovászos uborka, parmezán és saláta is jár hozzá. A rántottát chorizóval kértük, a posírozott tojást brie sajttal, az omlettet szárított paradicsommal, és mindannyiszor jól elkészített, minőségi tojásételt kaptunk, jó arányérzékkel összerakott, gazdag összeállításban és szép tálalásban.
A tojásételek 950 Ft-ba kerülnek, ebben benne van a 3 tojás, az aioli, a kovászos uborka, a parmezán és a saláta is (és egy bagett), az extra feltétek 200-400 Ft között vannak. Reggelizni csak hétköznapokon lehet, 8-11-ig.
Ha egy mondatban kéne összefoglalni, azért ajánljuk, mert “reggelizz, mint egy király” élményt ad, jó ár-érték arányban.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS