Hirdetés

Szerintünk az Instagram a hibás. Ha hibás egyáltalán valaki. Tény, hogy egyre őrületesebb ételtrendekkel rukkol elő a világ. Ezekből pedig olyan ételek születnek, amelyeknek egyetlen hasznuk van: irtó jól mutatnak az Instagramon.

Hirdetés

A legfrissebb őrület a fekete fagyi. Ez kimondottan éles váltás az eddigiekhez képest, mert tavaly éppenhogy a szivárvány minden színére épülő nyalánkságok vitték a prímet. A nyalánkság szót direkt használjuk – ezek az ételek pontosabb fogalommal nem is lennének leírhatók. Persze nemcsak színfüggő, éppen mi a trend. Néhány évvel ezelőtt a különös hibridekkel kezdődött az őrület, amelynek legékesebb példája talán a cronut volt, azaz a croissant és a donut házasítása. Magyarországon érthető módon nem honosodott meg… de igazából máshol sem.
Az elmúlt években a szivárványszínek egészen szerteágazó inspirációt nyújtottak az ételgyártók számára. A Starbucks például előállt az unikornis lattéval, de hatalmas divat lett az úgynevezett rainbow bagel is. Ebből is létezik csúcsminőség, amit tavaly láttunk is Rosensteinék konyhájából kikerülni. Szintén nagyon friss találmány a sushi burger, amelyhez hasonló a Samurice-ban kóstolható is, de ez inkább rizs burger, nem sushi burger. Szerencsére.
Na és akkor most megérkezett Magyarországra a fekete fagyi is, viszonylag gyorsan, hiszen még a legnagyobb nemzetközi blogok és híroldalak is csak két-három hónapja kezdtek el foglalkozni vele. A magyar fekete fagyi az újpesti Andretti cukrászdában kapható, és a látványa némileg szürreális a falakat díszítő relikviák között. A “magyar” fekete fagyi ugyanolyan szépen össze van rakva, mint nemzetközi elődjei, ebben nincs hiba. A hazai bevezetés kommunikációja viszont erősen arra épült, hogy a magyar fekete fagyi azért is jó választás, mert egészséges. Tény, hogy elérhető olyan változat, amelyben cukor helyett szűrt almacukrot használnak édesítőként, és ez a termék olyan gyártótól származik, amely tavaly a SIRHA innovációs termékversenyén a sütőipari- és cukrászati termékek kategóriájában első helyezést kapott. A fekete fagyihoz használt egyik fagylalt alap, a Pille-100 stabilizátor összetevőit azonban kommentár nélkül, szó szerint közöljük: növényi zsírpor, növényi zsír és teljes mértékben hidrogénezett növényi zsír (pálma), emulgeálószer: E471, E472a, tejfehérje, sovány tejpor, maltodextrin, sűrítőanyag: E466, E410, E412, E415, módosított kukoricakeményítő, étkezési sav, citromsav.
Fő az egészség! Mehet az Instagramra!

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS