Hirdetés

Nemrég bemutattuk, hogy néhány otthon is fellelhető vagy könnyen beszerezhető eszköz segítségével mi magunk is készíthetünk a fine dining éttermekbe illő tányérokat. Most kifejezetten a pürékre koncentrálva mutatjuk be, hogyan mutathat izgalmasan egy egyszerű étel!

Hirdetés

Olvasta már cikkünket a témában? 5+1 egyszerű eszköz a látványos tálaláshoz
Az alábbi tálalási technikákhoz szintén nincs szükségünk különleges eszközökre. Kanál és üvegpohár minden háztartásban akad, ha beszerzünk melléjük még egy tortasimító kést, előveszünk egy kerek, fém sütőformát, valamint beújítunk egy szószadagoló flakont, munkához is láthatunk!
A videó készítője élénkzöld borsópürével dolgozik, de természetesen bármilyen más pürét használhatunk. Sárgarépa, fehérrépa, (édes)burgonya, sütőtök, cékla, paszternák – csak hogy néhány szezonális finomságot ajánljunk.
Az alábbiakban a videóban bemutatott technikák közül szemezgettünk – de érdemes kitanulmányozni az egészet, mert a videóban még több ötletes megoldást mutatnak.

Tökéletes félkör fém sütőformával

A kerek sütőformát a tányér közepére helyezzük, majd a szószadagoló flakonnal a forma belső ívét követve egy félkört rajzolunk. Míg a sütőformát lenyomva tartjuk, egy kanállal félkörben elkenjük a pürét.

„Ecsetvonás” hajlított kenőkéssel, illetve kanállal

A flakonból egy viszonylag nagyobb adag pürét nyomunk a tányérra, majd egy gyors, határozott mozdulattal tortasimító késsel vagy kanállal elkenjük.

Absztrakt expresszionizmus a tányéron

Szintén látványos eredményt érhetünk el, ha a kissé folyékonyabb halmazállapotú pürénket egy kanállal lazán a tányér közepére ejtjük.

Organikus minta üvegpohárral

Nagyon szép mintázata lesz a pürénknek, ha a tányér közepére helyezett nagyobbacska pöttyre egy üvegpoharat nyomunk, majd hirtelen felemeljük.
 
És íme, az eredeti angol nyelvű videó:

Forrás.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS