Hirdetés

Persze azt már eddig is tudtuk, Pista bá’ ambíciói túlnyúlnak a pastramin. Gondoljunk csak az egykori ebédekre vagy az emlékezetes gőzburgerre a Madách térről. Most Pista bá’-nak végre lesz helye kibontakozni. Némi eltűnés, majd helykeresés után Füreden nyit éttermet.

Hirdetés

Pista bá’ pastramija visszatér Pestre címmel adtunk hírt tavaly ősszel az akkori fejleményekről, de a Pointer Pubokban többé senki ne keresse a füstölt-pácolt marhahúsos szendvicseket. A balatoni nyitást nem csak szezonálisan tervezik, igazán dicséretes módon.
A balatonfüredi görög faluval szemben, a focipályához tartozó épületkomplexum aljában lesz fellelhető az étterem, amely több szempontból is továbblépésnek tekinthető az egykori Madách téri Pista bá’-hoz képest. Az egykori néhány asztalos helyen csupán egy kis sütő és két indukciós tűzhely szolgálta ki a vendégeket, jobban belegondolva kész csoda, hogy hely híján is volt miből válogatnunk. Füreden végre komplett konyha áll rendelkezésre, frissen sülhetnek, amiknek frissen kell sülniük, beleértve egy külön pékség részt is, tehát a friss, házi kenyér is garantált.

Tormás-tarjás by Pista bá

A BBQ tudományukról is ismert srácok bőséges szendvicskínálatban gondolkodnak a több mint egy héten át készülő pastramik mellett.
Az igazi nagy dobás viszont talán nem is ez lesz, hanem a nápolyi stílusú pizza, amivel szintén bejelentkeznek. A vadkovász már spájzban, az elképzelés szerint pedig könnyű, vékony, de nem túl vékony, kiszáradásra hajlamos tésztavastagságot szeretnének belőni a pizzáikhoz. Összeösen 8-féle közül választhatunk, ragaszkodva a klasszikus olasz vonulathoz, mindössze néhány feltéttel. A liszt, paradicsom, mozzarella, szalámi (stb.) is Olaszországból érkezik. Több kört futottak hazai alapanyagok felkutatásához is a pizzákhoz, de végül az autentikus források mellett döntöttek. A szendvicseknél már másképp lesz, a pastramihoz elvárható rozskenyérhez (vagy ciabattához) például a teljes kiőrlésű rozsliszt a pásztói malomból érkezik, és az érlelt hús is magyar tarka lesz, akár csak eddig.
Felkészültek a pizza-pastrami-barbecue rohamra: mintegy 45 ülőhellyel várnak bent, és nem kevesebb, mint 90 székkel kint, és még egy panorámateraszra is futotta a hely adottságaiból.
Nyitás: 2018. április 28-án, szombaton. 
Pista bá’ a Facebookon.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS