Hirdetés

A YoutTyúk és a Felelős Gasztrohős október 20-án összehozta a termelőket és a vendéglátósokat, hogy rapidrandi-szerűen ismerkedjenek egymással, ami az egyik legjobb és leghasznosabb megmozdulás a gasztronómiában.

Hirdetés

Hogyan találkozik a termelő a vendéglátóssal? Hogyan talál egy éttermes megbízható, állandó minőséget fenntartó termelőt? Ebben segített a YoutTyúk és a Felelős Gasztrohős: a SzimplaKertben vendéglátóhelyeknek és hazai termelőknek biztosított erre lehetőséget.

fotó: Felelős Gasztrohős
fotó: Felelős Gasztrohős

A rendezvénysorozat egyrészt azoknak a vendéglátóhelyeknek nyújt segítséget, amelyek szeretnének helyi, szezonális és jó minőségű alapanyagokkal dolgozni, azonban nincs lehetőségük a beszállítók felkutatására; másrészt segít felvevőpiacot találni a hazai termelőknek.
A Gasztro Randin elsősorban a Fenntartható Étterem minősítésű vendéglátóhelyek (Miksa Café Ökobisztró, HellóAnyu!, Kőleves Vendéglő, Filo Bar, Szimpla Háztáji), valamint a Michelin-csillagos Tanti séfje, Heiszler Olivér vettek részt.
“A Fenntartható Étterem minősítés kapcsán közel négy éve dolgozunk együtt vendéglátósokkal, és visszatérő problémaként jelentkezik a megfelelő mennyiségű és minőségű hazai alapanyagok beszerzése. Ma már ráadásul a vásárlói igény is nyomást gyakorol az éttermekre, hiszen egyre több vendég keresi a közeli, fenntartható forrásból származó élelmiszereket.” – mondta Varga Judit, a Felelős Gasztrohős egyik ötletgazdája.
fotó: Felelős Gasztrohős
fotó: Felelős Gasztrohős

Az esemény a két szervező bázisán alapul. A Felelős Gasztrohős célja a fenntarthatóan működő hazai vendéglátóhelyek összefogása és támogatása, illetve, hogy minél több emberhez juthasson el jó minőségű alapanyagokból készült helyi, szezonális étel. Ezzel fonódik össze a YouTyúk.hu működési modellje, melynek fontos része, hogy a nagyobb mennyiséget vásárlók számára is elérhetővé tegye a kistermelői alapanyagok biztos ellátását, valamint megteremtse a vidék fenntarthatóságát a biztos és kiszámítható felvevőpiac koordinálásával, és az ezeket összekötő ökoszisztéma biztosításával.

“Az eseményen minden gazdának sikerült új partnereket szereznie, akikkel a következő hetekben tárgyalásba kezdenek a pontos mennyiségről. A YouTyúk.hu csapata mindegyik résztvevő vendéglátóhelynek elkezd beszállítani, és vállaljuk néhány közeli termelő áruinak a szállítását is.”

– tette hozzá Balogh Ákos, a YouTyúk.hu tulajdonosa.
Szerencsére az eseményt több hasonló fogja követni, remélhetőleg egyre több étteremmel és kistermelővel.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS