Hirdetés

Szemünket idén is a vízpartokon tartjuk. A hirtelen jött nyárból hirtelen monszun lett, de a Lupa-tó megnyitotta az idei szezonját. Kíváncsiak voltunk, hogy a strandon, ahol a Michelin-csillagos Costes fürdőruhás, napszemüveges kistesóját látogathatjuk, vajon hogyan egyensúlyoznak a strandbüfé és a minőségi étterem szolgáltatásai között?

Hirdetés

A strandbüfé szót egész gyorsan el is feledhetjük a Costes Beach kapcsán. Sokkal inkább egy laza éttermi miliőt hivatott a tópartra költöztetni a strand-Costes.
A két plázson együttesen 23 vendéglátóhely eteti-itatja a látógatókat, és a kint jártunkkor még meg nem nyitott Lupa Gyros vagy a Rockburger valószínűleg sokkal közelebb áll majd a strandpapucsban és még vizes fürdőruciban sorbanállós büfé feelinghez. A gasztrosétányon továbbra is helyet kapnak olyan jól hangzó nevek (hogy ne írjunk brandet!), mint a Panificio il Basilico és a Marangona Cukrászda, a sörultrák pedig feltétlenül keressék fel a Krak’n Town nevű sörelosztó egységet, amit volt alkalmunk megszeretni az elmúlt években a Rákóczi téren.

Beach dog

Olvasta már korábbi cikkünket a témában? Beachfood újragondolva – Balatoni kalandozások
A Costes Beach Clubban volt alkalmunk kóstolni is, úgyhogy hadd ajánljunk néhány tételt az elit strandételsorból. Aki bányató helyett a tengerparton szeretné érezni magát, és kedvelte a tavalyi fish&chips-et, raboljon rá a rákos variációra, a shrimp&chips-re, továbbra is jól kikevert házi szószokba mártogathatjuk a strandételt talán legjobban idéző, olajban sült, bundás, szuperropogós falatokat (a zöldfűszeres és zöldborsos szószok kívánkoznak mellé).
Shrimp&chips

Ha nem szavazunk olyan extrákra, mint a feketetigris garnéla vagy a grillezett lazac, egy forró nyári napon is melegen ajánlott a hosszan szuvidált, majd grillen sült tarja. A beach burger receptjét pedig tovább cizelláltál: a jó szaftos, faggyús kétszer darált (magyar) marhafelsálból készülő hamburgerhúsnak paradicsomfondü krém, karamellizált hagymás krém és egy kis házi BBQ szósz ágyaz be, a Marmorstein Pékségből érkező buciban.
Magyar marha, sok szósz – Beach burger

Nem lehet nem észrevenni a határozott lépéseket az egészségesebb alapanyagok felé. A főételek alapárába be van kalkulálva a sült krumpli is, amit idén már édesburgonya chips-szel is kérhetünk. A rántott ételek egy kis könnyítés gyanánt pankó morzsás bundát kapnak, a tavalyi panna cottát pedig kókusztejes-mangós tápiókapudingra váltották, a tej-, glutén- és cukormentesség jegyében.
Kókusztejes tápiókapuding mangóval

Aki viszont nem mentesben utazna, hanem tocsogna a földi örömökben, biztos kézzel nyúlhat a vaníliafagylalttal kínált, (durván) csokis brownie felé, amit kár is lett volna tavalyról levenni az étlapról.
Nagyon brownie

Bízunk benne, hogy egyre több hazai strandon tapasztalhatunk hasonló erőfeszítéseket. Meddig váratnak magukra például az olajos-hasfájós lángosokat váltó minőségi variációk?

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS