Hirdetés

Egy kis izgalom a kopár februárban: a Costes Downtown jövő hónapban egy neves séfet lát vendégül Londonból, aki Tiago Sabarigo konyhafőnökkel ad négykezes vacsorát. Többet 100%-ig biztosra még nem tudunk, de szemünket az éttermen tartjuk.

Hirdetés

Kedveljük a februári menüsorokat. Ebben a hónapban, amikor nem kényezteti el a séfeket a természet – legalábbis a mi éghajlatunkon –, mindig izgalmas, hogy mit tudnak megalkotni a szezon földes jegyű zöldségeiből, kerül-e tányérra vadhús vagy éppen egzotikus gyümölcsök.

A 2015 nyarán nyílt Costes Downtown ötödik magyar étteremként kapott Michelin-csillagot 2016-ban (azóta ismét négy csillagot tudhatunk magunkénak). A “Costes kistestvérének” executive chefje az a Miguel Rocha Vieira, akinek a felügyelete alatt Magyarország megkapta első Michelin-csillagát a Ráday utcai Costesben. Az 5. kerületi Costes Downtownban a mindennapi munka egy csillagot kiérdemelt nívójáért Tiago Sabarigo séf felel.

Tiago korábban a lisszaboni Four Seasons Hotel Ritzben, Gordon Ramsay londoni Pétrus éttermében, valamint a szintén londoni Texture-ben gyűjtötte szakmai tapasztalait – Gordon Ramsay-t egyébként azóta is az egyik legfőbb mentorának tartja.

Ha jók az értesüléseink, a Costes Downtownban bizony két szakállas úriember alkot majd közösen. Érdemes figyelni az étterem Facebook oldalát a további információkért.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS