Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt Ramsay nagyot robbantott Twitter-bejegyzésével, amelyben egy pizza fotója mellett mintegy csak hanyagul megjegyezte, hogy belevág a vegán életmódba. Ramsay egy grillezett padlizsánnal és sajtmentes pestóval készült pizzát posztolt a következő felirattal: „Teszek egy próbát én is ezzel a vegánsággal. Igen, jól hallottátok.”

Hirdetés

Az éttermeivel összesen 16 Michelin-csillaggal elbüszkélkedhető brit séf elkötelezett húsevőként ismert, és több ízben megesett már, hogy gúnyolódott a vegánokon. (A sajtóban több cikkben úgy írtak az esetről, hogy keverték a vega, vagyis vegetáriánus és a vegán fogalmakat. Tehát: a vegák esznek tejet, tejtermékeket, tojást és mézet; míg a vegánok kizárólag növényi alapú étrendet követnek. És Ramsay posztjában vegán szerepelt.)

Az ominózus pizza @GordonRamsey Twitter

Korábbi, erőteljesen húspárti hozzáállása miatt a kijelentése igencsak igencsak nagyot szólt. Voltak, akik (naiv?) örömmel fogadták a hírt, sokan blöffnek ítélték Ramsay kijelentését, a viccesek szerint pedig szimplán feltörték a brit séf Twitter-fiókját:

„Ramsay, ha foglyul ejtett egy vegán, kérlek, adj valamilyen jelet!”

Persze most többen felhánytorgatták Ramsay-nek, hogy három hónappal ezelőtt még gúnyt űzött a vegánokból. Egy Twitter-követőjének vegán lasagnás posztja alá akkor a következőt kommentálta: „Én is a PETA-val vagyok, én is szeretem az ízletes állatokat.”
Ez még februárban történt, de a PETA akkori reakciója mintha a jövőbe látott volna. (Vagy éppen ez a reakció adta az ötletet Ramsay-nek a mostani bohóckodáshoz?). A PETA ezt írta akkor a lasagnás kommentre:
„Ó, kedves Gordon, hallottunk mi már ilyet korábban. Fogadjunk, hogy egyszer még belőled is vegán lesz. Inkább példát vehetnél azokról a séfekről, akik folyamatosan új, húsmentes és fenntartható alternatívák után kutatnak.”
Gordon Ramsay pontosan tudja, hogy az internet nem felejt. Nemrég járta be az internetet az a videó, amelyen a sokcsillagos séfnek igencsak meggyűlik a baja egy pad thai elkészítésével.

Véletlen egybeesés volna?

Ramsay Twitter-robbantó posztja egybeesik új, Street Pizza nevű, London belvárosában található éttermének megnyitójával. Az éjszakába nyúlóan nyitva tartó, kötetlen hangulatú pizzabár a hagyományos húsos és sajtos változatok mellett kizárólag növényi alapanyagokból készült pizza opciókat is kínál. A PETA egyébként ezért a háláját fejezte ki Ramsay-nek: „Végre! Tudtuk, hogy ez a nap is eljön egyszer! Kerüljön fel a jövőben is minél több vegán opció az étlapra!”

@GordonRamsey Twitter

Ha lehet egy sanda gyanúnk, Ramsay-nek esze ágában sincs megtagadni magától a húst, tojást, tejet, sajtot, mézet… és még sorolhatnánk az állati eredetű alapanyagokat. Ahogyan egy (igazi) vegán ezekből az élelmiszerekből nem csak magának, hanem másoknak sem hajlandó főzni. Nagy bajban lenne tehát gyorsan a munkáját illetően. Persze lehet, hogy tesz egy próbát a vegánsággal afféle kihívás jelleggel, de a Twitterén a vegán pizzát megelőző mázas sertés hasaalja valószínűleg sokkal közelebb áll Ramsay valódi nézeteihez a témában, mint egy sajt nélküli pestóval készült padlizsános pizza. Ki fog derülni.
Forrásaink voltak.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS