Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be a Peru egyik séfzsenijének tartott Virgilio Martínez legújabb projektjéről, amely igencsak extrém körülmények között, több mint 3500 méteres magasságban kínál fine dining élményt. És vajon mit tud nyújtani egy étterem, ha nem a magas hegyek között, hanem a messzi északon kell megküzdenie az elemekkel? Előre eláruljuk: sok-sok fehérjét.

Hirdetés

Olvassa el korábbi cikkünket is! Magashegyi fine dining az Andokban Virgilio Martíneztől

Huset Facebook

A világ legészakabbra fekvő étterme, a norvég Huset bőven az Északi-sarkkörön túl, a 78. szélességi körön található. Az étterem a Spitzbergák elnevezésű szigetcsoport egyik szigetén bújik meg, félúton a norvég szárazföld és az Északi-sark között.
Huset Facebook

Az étterem head chefje, Filip Gemzell amellett, hogy Skandinávia más részeiről is szerez be alapanyagokat, igyekszik minél több helyben fellelhető hozzávalót feltenni az étlapra.

De mit tud nyújtani a természet az Északi-sark közelében?

A helybéli vadászoknak köszönhetően fehérjéből nincs hiány. Az étlapon szerepel rénszarvas, grönlandi fóka, illetve számos madárfaj, mint például ludak, fajdok, illetve ezek tojásai. A Huset legendáriuma szerint 1982-ben az étterem falán látható impozáns jegesmedve trófea húsát szintén felszolgálták a vendégeknek.

Huset Facebook

A teljes degusztációs menü 1100 norvég koronába kerül, azaz átszámolva több mint 36 ezer forintba. Aki kevesebbel is beéri, az à la carte bisztró étlapjáról is választhat a rénszarvas burger, a törpe csukabálna és a marhapofa közül. A háromfogásos bisztrómenüért 420 norvég koronát, azaz kb. 12 ezer forintot kérnek.
huset_svalbard / Instagram

Az első ránézésre kissé nehézkesnek tűnő menüsor mellé egész Skandinávia legnagyobb, több mint húszezer palackot (!) számláló borkészletéből választhatnak a vendégek. Az 57 oldalas borlap itt olvasható.
Huset Facebook

Forrás.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS