Hirdetés
Hirdetés

 
Esti mesének is beillene, pedig ez maga a valóság: hamarosan nyit a Macok kistestvére, aneve BrumBrum. Macsinka János konyhájábannemsokára már az is falatozhat, aki csak egy jó debrecenire vagy Szalajka-völgyi füstölt pisztrángra vágyik.
A BrumBrumot nevezzük egyszerűen csak büfének, ami valljuk be, kisebb felüdülés a “street food” címkék sűrűjében. Macsinka János séf szájából elhangzott egyébként a gasztrokocsma kifejezés is. Nem hiába, hiszen a több hazai borrégióból – Tokaj-Hegyalja, Villány, Balaton-felvidék – válogató borkínálat mellett igazi házi sörre is számíthatunk. Az új hely a Macok Bisztró épületének oldalában nyílik, és látványkonyhával üzemel majd.
A BrumBrumban a szó szoros értelmében falatozhatunk majd, Macsinka János ugyanis többek között falatkákkal készül. A séf a pintxók [pincsók] nagy kedvelőjeként a legendás baszk étel ihlette falatokat is kreál. A spanyol pincsóbárok hangulatát idézi az is, hogy a pultnál rendelhetünk majd a nevünk bemondásával. Ezek egyelőre a tervek, hogy miként fogadják az egriek és a turisták az elgondolást, elválik még.
“Eger séfje” ráadásul közel sem pincsókkal készül, további jó hír, hogy egésznapos nyitvatartásban gondolkodnak. Lesz reggeli és persze kávé, ebédmenü, este pedig egy korrekt kis étlappal várnak. Az esti szekcióban két-három előételre, kétféle levesre, négy főételre és kétféle desszertre számíthatunk. Az étlap gyors ütemben frissül majd, ahogyan azt a Macok vendégköre is megszokhatta már, igazodva a szezonalitáshoz.

Mangalica Mónosbélről, pisztráng a szilvásváradi halfüstöldéből,kézműves kenyerek Noszvajról érkeznek, Csernus Imre (és péktársa) Kenyérzsák nevű pékségéből. (A doki a borászkodás és a Depresso kávézó megnyitása mellett ugyanis egy noszvaji pékségbe is beszállt.)
Ipacs Gézát, a Macok és a BrumBrum látványtervezőjét is elcsíptük néhány szóra. “2014-ben készült a Macok Bisztró dizájnja, egy nagyon eleven, színes helynek álmodtuk meg. Azt gondolom, hogy ezt a frissességét azóta is tartja. Pont emiatt viszont nagy dilemma volt a BrumBrum tervezésekor, hogy a Macok színes, vidám belterénél már nem csinálhatunk élénkebbet, habár egy büfénél adja magát, hogy még könnyedebb legyen a megjelenés. Mivel ebbe az irányba már nem lehetett tovább vinni, ezért inkább a natúr színek és természetes anyagok használatát tűztük ki célként” – mesél a grafikus és belső dizájner, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy a BrumBrum esetében mi lesz az a bizonyos “magic”. Az persze nem kérdés, hogy a Macok falain feltűnő motorozó és bicikliző mackók ihlették a büfé elnevezését.

Az “encsi olaszok” miskolci mozgolódása után újabbörömteli hír a “Kismacok” nyitása Északkelet-Magyarországról. A BrumBrum ajelen kilátások szerint május közepén nyílik, és heti hat napot tart majd nyitva, keddtől vasárnapig.
Fotók: Macok Bisztró Facebook

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS