Hirdetés

Vagy amennyire telített a thai fagyizópiac, valószínűleg az ország egyetlen thai fagyiját.

Hirdetés

A Baross utcán sétálva majdnem elsiklottunk a kis fabódé mellett, mert hát mi ez, még egy fabódé, de amikor megláttuk a Thai Fagylalt feliratot, kávézás helyett inkább megnéztük.

Egyetlen -20 és -30 fok között fagyasztó lapon készül a világ legegyszerűbb és leglátványosabb fagyija: az alap tej, tejszín és cukor, ezt ízesítik friss gyümölcsökkel, csokoládéval, keksszel, gumicukorral, akármivel, amire végül tejszínhab kerül, és még öntet is választható hozzá.

Így készül

Amikor elkészül ez az alap, kiterítik, majd a spatulákkal határozott mozdulattal hengerformára gurítják a fagyit. Pont, mint a csokoládétemperálás és a csokiszivarok készítése.

Áfonyás thai fagylalt csokoládéöntettel

A végeredmény először nagyon fagyos és kemény (nem 20 fokra van ez a berendezés kitalálva), aztán ahogy enged, érezni, hogy a mozgatástól mennyire krémes, tisztán áfonyaízű, nem nyomja el semmilyen adalékanyag. Az ízeket persze lehet keverni, a szedres-mangós habbal és karamellöntettel ugyanilyen meggyőző volt.

Szedres-mangós thai fagylalt

Parti Mihály, aki az egyik tulajdonos és a fagyinkat is készítette, három hetet töltött Thaiföldön, amikor kitalálta, hogy hazahozza a receptet és belevág egy thai fagyizóba. A Baross utca 10. alatt találják meg (a Kálvintól a Szabó Ervin Könyvtár felé menet), télre kicsit átalakulnak, akkor majd gofrikat lehet náluk kapni. Plusz hamarosan a Corvin negyednél is kinyitják a fagyizójukat. Érdemes megnézni, amíg még jó idő van.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS