Hirdetés
Hirdetés

Mandulás sütemény tejfölhabbal és eperrel - Kővirág étterem receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2014. március 20.
A tavasz sütemény formában testesült meg előttünk. A köveskáli Kővirág étterem desszertjének receptje.
Hirdetés


Tészta:

  • 17,5 dkg vaj
  • 7 dkg őrölt mandula
  • 2 nagy tojás
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 nagy citrom leve és héja
  • 1,5 tk. Sütőpor
  • 14 dkg porcukor
  • 14 dkg liszt A tojásokat a cukorral és a vajjal alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet,mandulát,citromot,vaníliát. 160 fokos légkeveréses sütőben 25 – 30 perc alatt sül meg.

Morzsa:

  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg cukor ( barna)
  • 5 dkg vaj A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, lefóliázva hűtőben egy órát hűtjük majd sütőpapírra morzsolva 180 fokon 8 – 10 percig sütjük. Kihűlve tovább morzsolhatjuk.

Eper:

  • 25 dkg eper
  • kevés rózsavíz
  • fél citrom leve
  • egy evőkanál porcukor Az epret apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk a cukrot, rózsavizet, citromlevet.

Tejfölhab

  • 2 dl habtejszín
  • 2,5 dl tejföl
  • egy evőkanál porcukor
  • fél citrom héja A felvert habhoz keverjük óvatosan a cukrot, citromot, tejfölt. A tésztát formázzuk, ráhalmozunk a habból s egy újabb tésztát teszünk rá. Mellétesszük az epret s rámorzsoljuk a morzsát.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram