Hirdetés
Hirdetés

A hónap elején nyílt meg a Pozsonyi úton a legújabb kézműves fagylaltozó, a Cioccolatte. Az egyik résztulajdonos, Soresina Szilvia különböző lapkiadók sales managereként dolgozott hosszú éveken keresztül, amikor is egy hirtelen irányváltással beállt a fagylaltospult mögé, és a régóta Magyarországon élő, 30 éves fagyimesteri múlttal rendelkező Lorenzo fagylaltkölteményeit árulja. Lorenzónak volt fagylaltozója Olaszországban, Spanyolországban és Andrássy úton, 2005-ben fagylaltmesteri aranyérmet nyert az olasz kézműves fagylaltok nemzetközi díjazásán, és most újra kedvet kapott, hogy a legkülönbözőbb ízcsodákkal kápráztasson el minket.
Minden friss alapanyagból, igazi olasz kézműves technikával készül a törökbálinti üzemben, ahol különös figyelmet fordítanak az alapanyagokra: a fagylaltkészítés során csak kiváló minőségű friss tejet, tejszínt, tojást és szezonális gyümölcsöket használnak, melyek a fagylaltüzem közelében található gazdaságoktól érkeznek. Ezekben a fagyikban nincsenek színezékek, ízfokozók, térfogatnövelők vagy ipari aromák – az ízek és a színek a friss, szezonális összetevőkből erednek.
A nagy klasszikus olasz krémfagylalt-ízek mellett sok különlegességgel is találkozunk: ilyen a pisztácia (ami nem élénkzöld és nem mandulaízű), a kávé (amit ugyanabból a trieszti kávéból készítenek, mint a presszókávét), a mentás citrom (amihez a citrom Szicíliában, a menta Lorenzo kertjében terem) vagy az exkluzív kecsketejes fagyi, és akkor még nem beszéltünk a fagyimester végtelen kreativitásának eredményeiről, a Cioccolatte ízcsodáiról: a fügés csokoládéról, a datolyás dióról, a levendulás szederről, a maraschinós őszibarackról vagy a rumos fahéjas szilváról. A gyümölcsfagylaltok mind sorbet jellegűek, tehát laktózmentesek.
 

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS