Hirdetés

Sokan Gordon Ramsay ropogósra sütött malacánál is jobban esküsznek Marco Pierre White cracklingjére, azaz sült hasaalja szalonnájára. Gordon Ramsay egykori mentora így készíti.

Hirdetés

Marco Pierre White, akire nem lehet nem elsütni a “brit gasztronómia fenegyereke” szókapcsolatot, az alábbiakban megmutatja a “tökéletes” ropogós, sült hasaalja készítését.
White a hasaalja szalonna bőrös felébe először némi napraforgóolajat masszíroz. Véleménye szerint csak így lesz igazán ropogós a kéreg. Miután megsózta, a hasaalját egy rácsra helyezi, alá pedig egy fémtálba vizet tesz, hogy a sütés során kicsöpögő értékes szaftok se vesszenek kárba. Ez a zsíros, gazdag húslé jelenti majd az alapot a malacropogós mellé járó gravy-szószhoz. A hasaalját ezután kb. másfél-két órán át 160 C fokon süti. Fontos, hogy a sütő alsó részébe helyezve süljön aranybarnára a malac.
Amíg a hasaalja pirul, a brit séf elkészíti hozzá a csillagánizzsal és szárított korianderrel készülő mézes bevonatot, amit a malacropogós már keményre sült, bőrös felére ken majd. A mézet a fűszerekkel együtt lábasban felére redukálja, hogy a bevonat intenzívebb ízű és sűrűbb legyen.
Köretnek sült hagymát készít. A hagymákat pucolás nélkül, félbevágva kevés olajon megfuttatja, friss babérlevelet és zsályát tesz közéjük, majd beteszi a sütőbe.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS