Hirdetés
Hirdetés

Bélszín mindenek felett? Vagy éppen, hogy nem? A Business Insider videójában Anthony Bourdain utazó szakács és tévés személyiség ezúttal a marha részeiről mondott sarkos véleményt.
Bár sokan mindennél többre értékelik a bélszínt (vesepecsenyét), ha Bourdainre hallgatunk: ez az aprócska, puha és zsírszegény húsdarab a marha egyik legunalmasabb része.

Forrás: Youtube

Az amerikai tévés szerint a séfszakmán belül nincs becsülete a bélszínnek: egy séf soha nem rendelné ki egy étteremben. Azok, akik napi szinten hússal foglalkoznak, semmi fantáziát nem látnak ebben a többnyire méregdrága darabka marhahúsban.
A bélszín helyett a hátszín végénél található sirloint, valamint a mellkas hátsó részén lévő rib (vagyis borda) környékét ajánlja, mint például a rib-eye-t (magyarul rostélyost). Véleménye szerint ezek a steakek azok, amelyek a hús és zsír tökéletes elegyét alkotják. Persze vannak még a marhának keményebb, kevésbé közönségbarát, ugyanakkor kifejezetten izgalmas részei, mint például a marhaszegy vagy a marhafartő, de Bourdain ezeket inkább csak haladó húsimádóknak javasolja.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS