Hirdetés

Mi a franc az a macaron? A kérdés ma már nevetségesen hangzik, hiszen szinte minden sarkon van egy cukrászda, ahol kapható macaron is. Ne felejtsük azonban, hogy 4 éve – az első magyarországi Macaron Nap előtt – még nem volt annyira egyértelmű a válasz.

Hirdetés

Azóta macaron, makaron, makarón, sőt makaróni néven is futnak próbálkozások az országban több, de valljuk be rendszerint inkább kevesebb sikerrel. Most már azt is egyre többen tudják, hogy jó macaront készíteni nem olyan egyszerű. Ha összegyűjtenénk a sok macaron instagram fotó mellé azt a sok káromkodást is, amit az elrontott macaronok után kiáltottak égnek a próbálkozók, legalább olyan nagy eredményeket érne el országunk, mint a világviszonylatban is látható macaronos instagram posztokkal. „Annyi rossz macaronnal is találkozom, hogy olyankor tényleg elszégyellem magam. Néha arról ábrándozom, hogy kéne egy macaron rendőrség vagy forró vonal, ahol bejelenthetem, ha rossz macaront találtam – mondja a Macaron Nap főszervezője, Boros Regina. – A Macaron Nap rendezvény viszont arra is jó, hogy kiszűrjük és megmutassuk újra és újra az igazán jókat, azokat akik képesek évről évre minőséget produkálni és persze meg is akarják mutatni magukat.”
Mivel ezúttal először vasárnapra esik a rendezvény napja (hiszen március 20. mindig fix Macaron Nap) külön az eddigieknél nagyobb családi és gyerekprogramokkal is készülnek, hiszen igazán érthetetlen okokból a kisgyerekek is odavannak a színes, cuki, varázslatos édességért.
A Macaron Nap szervezője komoly ígéretet tett arra, hogy idén most már tényleg összeköti a budapesti rendezvényt a New York-i Macaron Day programjával. Állítólag már le is van egyeztetve, hogy legalább három New York-i cukrászdából élőben bejelentkeznek, ahonnan az amerikai macaron rajongók üdvözölhetik majd a magyar macaron rajongókat és bemutatják a kinti kínálatot.
Az egyik legizgalmasabb programelem általában a macaron verseny, idén ez is érdekes csavart kap: hagyományos sütemények ízvilágát kell a cukrászoknak macaron formába önteniük, azaz átlényegíteniük. Korábban láthattunk erre példát, az egyik évben egy Rákóczi Túrós macaron (Paris Budapest Hotel) volt a nyertes macaron, az első Macaron Napot követő Gourmet Fesztiválon pedig a Rosenstein Étterem jelent meg flódni macaronnal mindenkit elkápráztatva.
Nagy Zoltán, a Boutiq Bar vezetője és Zólyomi Zsolt parfümőr idén is különleges újításokkal érkezik a rendezvényre, ez egy kiváló platform minden bátor és a nagyközönség figyelmére vágyó alkotóembernek.
A napi friss, Macaron Napot érintő infókat itt lehet megkapni.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS