Hirdetés

Béres Anett és Lovász Zsolt cukrászok neve a Borkonyhából lehet ismerős. Minden érzékszervet gyönyörködtető kreációikat jövő hét vasárnap este kivételesen a Borkonyha falain kívül kóstolhatjuk. Ha a Konyhakör által szervezett kivételes koncepció sikeresnek bizonyul, még sorozat is lehet belőle.

Hirdetés

Itthon ritkán felbukkanó műfaj a desszertvacsora, pedig milyen kellemes is nagy ritkán megengedni magunknak, hogy egymást kövessék a desszertek az asztalon.

Csokoládé, narancsvirág, sárgabarack / Fotó: Borkonyha

Világkörüli útra invitál a két cukrász, akik öt földrész öt különleges tájegységét álmodják a tányérokra, látványvilágban és alapanyaghasználatban egyaránt megelevenítve az adott desztinációt. A desszertvacsora alkalmával rendhagyó módon nem borokkal párosítják a fogásokat, hanem az adott területre jellemző italokkal, – nem klasszikus értelemben vett – koktélok és tömény italok kísérik a tányérokat.
Bár még nem publikus a menüsor, annyi érdekességet megtudtunk róla, hogy a megjelenített tájegységek kiválasztása közel sem mondható közhelyesnek. Európából például Normandia, keletről pedig Szibéria jelenik meg asztalon.
Körte, karamell, Guinness / Fotó: Borkonyha

Egy asztal lesz ugyanis, a Konyhakör rendezvényeiről ismert nagy, hosszú asztal, amelyen a cukrászpár a Borkonyha stílusától kicsit eltávolodva, más műfajban prezentálja az alkotásait.
Olvsta már korábbi cikkünket a témában? Múlandó, mégis maradandó – Interjú Hegedűs Zoéval
Bár desszertet desszert fog követni, természetesen nem kell tartani az émelygős ízektől: a lágyan vagy éppen játékosan felbukkanó savak bőven kapnak majd szerepet a tányérokon, illetve két olyan köztes fogást is terveznek, amelyek az ízlelőbimbók felfrissítésére szolgálnak majd, kis sós falatkák formájában.
Aki komolyan érdeklődik a vacsora iránt, jobban teszi, ha nem vacsorázik előtte. Lesz mivel jól laknia.
Facebook-esemény itt!
Helyszín:
Txoko 20 (1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3-5.)
Időpnt: 2018. febr. 25-e, vasárnap este 19 óra
Az 5 fogásos desszertvacsora ára (italpárosítással): 13.000 Ft

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS