Hirdetés

Enzsöl Balázs munkáival jó néhányan 2017 tavaszán találkoztunk először. A budapesti La Parrillában adott desszertvacsoráján elég komolyat villantott kreativitásból, mi pedig 6 fogáson keresztül önként vállaltunk egy átlagos estét jócskán meghaladó cukordózist. Balázs egyébként azóta sokat kísérletezik laktóz- és cukormentes desszertek készítésével is, de ez most mellékszál.

Hirdetés

A cukrász azóta is ingázik Magyarország, Barcelona és Szingapúr között. Itthon többnapos cukrász továbbképzéseket tart, illetve mostanában a Kreinbacher Birtok étterme desszertjeinek kidolgozásában vesz részt – valamint az országban elsőként jelentkezett be a tavalyi év egyik nagy durranásának számító Ruby-csokiból készült desszertekkel. Azért számított szenzációsnak a Ruby, mert nem színezéktől, hanem természetes módon pink színű ez a csokoládé. Legutóbb 1930-ban szabadalmaztattak újat, ez volt a fehércsoki.

Ruby csokoládés cseresznyés doboz: Ruby csokoládé mousse, cseresznye és amaretto töltelékkel, mandula szivacs, mandula ropogós, Ruby bársonybevonat, fehércsokoládé szárral

A rózsaszín csoki hivatalosan szeptembertől lesz elérhető Magyarországon, ezt megelőzve pedig már májusban felbukkantak pink KitKatek az egyik szupermarket-lánc boltjainak polcain, ez egy külön megállapodás keretében kizárólag ezekre a KitKatekre vonatkozik. A cukrászati felhasználás őszig tehát még várat magára, de Balázs egy kicsit partizánkodott, és külföldről beszerzett Ruby-csokiból alkotta meg az alábbi szépségeket.

Mi még nem kóstoltuk, de Balázs tanúsítja, hogy valóban bogyós gyümölcsös, egészen enyhén fanyarkás ízjegyekkel bír a Ruby. Valamint azt mesélte, hogy könnyű dolgozni vele, leginkább talán a fehércsokira emlékeztet megmunkálhatóságában. Ő egy 47,3%-os Ruby-kakaóbabtartalmú csokoládéból alkotott.
A Ruby csokoládés cseresznyés doboz cseresznyéje

És egy panna cotta is.
Ruby csokoládés panna cotta, málnazselé, málnás-licsis macaron, eper meringue

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS