Hirdetés
Hirdetés

Tegye fel a kezét, aki tudta, hogy a Boutiq’Bar-osoknak kávézója működik Bécsben. A Naschmarkttól nem messze, a város első kerületében nyílt meg a Mendez tavaly ősszel. De a lényeg csak most következik.
Hírünket még egy gasztroinfóval hadd fejeljük meg: körülbelül egy kilométerre a Mendeztől nyitja meg még ez év végén a Zsidai Group a Jamie’s Italiant. De vissza a Karlsplatzra: a nyugodt légkörű Cafe Mendez egy év után némi átváltozáson megy keresztül (gender alert!): Mr. Mendez fogja eluralni a vendéglátóhelyet. És ez némi magyarázatra szorul.
A 200 négyzetméteres helyiségben eddig körülbelül 70 négyzetméteren működött a már említett kávézó, ahol egyébként közel sem csak kávézgatni lehet, könnyebb alkoholos italok és ínycsiklandó (de tényleg!) ételek is kaphatók, és most szándékosan kerüljük a street food kifejezést.

Egy 10 négyzetméteres folyosó csatlakozik mindehhez, a képletben megmaradt tehát 120 négyzetméter. Kihasználatlanul. De csak eddig: szeptember 23-án soft opening, ami aztán minden bizonnyal hardba kapcsol.

Mr. Mendez küldetése ugyanis nem más, mint felrázni a konformista Bécset, ahol igazán nagyon értenek a kávéhoz, valamint a koktélokhoz is. Bárkultúrájukról sokat elárul, hogy az egyik klasszikus, amerikai stílusú koktélbárjuk, a Kruger’s lassan 100 éve üzemel.

Mr. Mendez él

Mr. Mendez él, sőt nagyon él. Fiktív figurája olyannyira önálló életre kelt, hogy már rég megvolt a név, amikor valakinek eszébe jutott az Urbandictionaryn utánanézni, hogy mit jelent ez a szó az angol szlengben. Egyszerűen tökéletes! Ugyanis a Boutiq’Bar csapata pontosan így képzelte el ezt az életkedvvel teli, imádnivaló fickót, akivel élmény együtt mulatni.
Mr. Mendez BécsÚgy hírlik, visszatérő mondat a bárban, hogy aki belép, valamiféle bujaságot vél felfedezni, egyszerűen ilyen a kisugárzása a helynek. Az angol nyelvű városi szlengszótárban (az Urbadictionaryn) pedig ilyen értelmezések állnak a név mellett: Mendezzel töltöttem az elmúlt éjszakát, csodálatos volt, és most azt hiszem, szerelmes vagyok”, “Mendez a legszexibb ember a Földön”, “viccesebb a viccesnél” és hasonlók).
Elég jó alias egy koktélbárnak, nem igaz?
A Mendez, pontosabban a Bitter Mendez egyébként Nagy Zoltán egyik koktélkreációja volt, dél-amerikai beütéssel (tequila, zeller, tonik, só, ananászlé összetevőkkel), hiszen ha valahol, akkor a világnak azon a felén nem kell különösebb ürügyet találni a bulizáshoz. Pontosan ebben a szellemben képzelték el Mr. Mendez működését is: a polgári Bécs elegáns kerületébe vinni egy kis virtust, nevezzük magyarnak vagy spanyolnak.

A bár csapatát is nemzetközire tervezik, eddig három magyar és egy kolumbiai tag erősíti. Két régóta kint élő magyar, Haraszti Ferenc bártender, a Boutiq’Bar egykori oszlopos tagja és maga Nagy Zoltán alkotja a keménymagot. Bizony, az egyik legprofibb és méltán legelismertebb bártenderünk tehát Bécsbe költözik. Bár az is tény, hogy nagyon messzire azért nem megy.
A koktélbár egyébként teljesen más kínálattal jelentkezik, mint az itthoni, egyedül a Budapest BBQ nevű koktéljukat exportálják. A Boutiq’Bar alapkoncepciója, hogy minden érzékszervet támad, az ízeken kívül az illatok, a kinézet, a tapintás… valamit kihagytunk volna? Nagy Zoltán (ebben is) erősen fogalmaz, azt mondja, hogy az általuk készített koktélok adta teljes élménynek csak 10 százalékát jelentik az italok. A többi 90 százalékért érdemes a Paulay Ede utcába – és nemsokára a Karlsplatz 2-be menni. Cheers!
Cafe Mendez & Mr. Mendez
Soft opening: 2017. szeptember 23-tól

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS