Hirdetés
Hirdetés

Aki jártas a kávéval kapcsolatos szaksajtóban, annak biztosan nem kell bemutatni Liz Claytont, hiszen ő a világ egyik legkiválóbb kávé szakírója. Szerzője és szerkesztője is a Sprudge nevű kiadványnak, illetve ő a Twitchy weboldal bloggere is. A Nice Coffee Time (2013) című sikerkönyv írója, jelenleg New Yorkban él. Avidan Ross sem kisebb név a szakmában; ő az a kávérajongó, aki mindenhol felkutatja, ahova csak elutazik, hogy hol lehet a legjobb kávét inni. Nem mellesleg konyhai gépeket talált fel, és üvegfújó.
Ők a szerzői annak a bennfentes kalauznak, amelynek az a vállalása, hogy megmutassa, hol lehet jó kávét inni a nagyvilágban. A kalauzban 50 ország és 600 kávézó szerepel, és az a bennfentes infónk van, hogy a Magyarországon is hamarosan elérhető kiadványban három magyar hely is szerepel: az Espresso Embassy, a My Little Melbourne és a Kontakt.

A kiadvány egyébként úgy állt össze, hogy a világ barista és kávészakértő élvonalából 150-en összeírták kedvenc helyeiket a nagyvilágból. A gyűjteményben egészen meghökkentő helyek is találhatók, például videokölcsönzők és autószervízek, de persze a hagyományos helyekből (kávézók, pékségek és éttermek) is akadnak bőven. Az ajánlások helyismeretről tanúskodó leírásokkal, kritikákkal, kulcsfontosságú információkkal, kifejezetten a kiadvány számára készített térképekkel és az eljutást megkönnyítő helyinformációkkal egészültek ki.
A kiadvány hamarosan megjelenik, és elérhető lesz a Cookbooks.hu webshopjában!

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS