Hirdetés

Hangya, tengeri sün és moszat – a Noma felelt a falatokért Justin Timberlake manhattani lemezbemutatóján. Az új album címe magyarul Az erdő embere – minden bizonnyal ehhez a koncepcióhoz kérték fel a világ egyik leg-leg éttermének stábját, hogy biztosítsa a kísérő falatokat.

Hirdetés

Timberlake új albuma, a Man of the Woods február 2-án jelenik meg. A zenész két nappal ezelőtt egy előzetes, elsősorban a szakmának szóló lemezbemutatót tartott. Az eseményen elhangzottak nem publikusak, a résztvevőknek még egy nyilatkozatot is alá kellett írniuk, amelynek megfelelően nem adhatnak ki információt, sem rögzített felvételeket a bemutatóról.
A kiválasztott szerencséseknek szánt eseményre a kiválasztottak éttermének csapatát kérték fel a menüsor elkészítésére. Hogy miért is a kiválasztottak étterme a Noma? Az idén újranyitó étterem első vacsorájára (természetesen) órák alatt elfogytak a helyek, jelenleg pedig 35 ezer fős a várólista.

twitter.com

És hogy nézett ki a Noma catering ezen a manhattani estén? Szerepel a menün az æbleskiver nevű dán sütemény szöcskével, fekete fokhagyma rózsaolajjal és hangyával (nem hagymával), sertésropogós csokoládéval, valamint tengeri sünt, tengeri moszatot, vadon termő tengerparti növényeket, vízitormát és káposztát is találunk az erdei emberre hangolt alapanyagok között.
Amit a fine dining kedvelői viszonylagos természetességgel olvasnak, az a sajtóban önmagában hírértékű. Sok lapban azzal a felütéssel írtak a rendhagyó menüsorról, miszerint “Timberlake bogarakat etetett” illusztris vendégeivel. A Noma jól láthatóan az énekes komoly arculatváltását volt hivatott tükrözni az erdő-mező-vízpart tematikájú ételekkel, erre a “vissza a természetbe” hangulatra számíthatunk ugyanis Timberlake-től nemsokára.
A Nomába egyébként pontosan ma délután 4 órától lehet asztalt foglalni májusra. Itt.
Olvasta már korábbi hírünket a témában? A világ egy nagy veteményes – Gyűjtögessen René Redzepivel!

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS