Hirdetés

Néhány hete nyitott a Keleti Károly és Bimbó út sarkán a Marangona gasztro.pont (pont pont?), ahol minden rózsaszín, virágos, és tele van a pult süteményekkel, amiről eddig csupa jót hallottunk. Kipróbáltuk, nem csalódtunk.

Hirdetés

Buda tényleg bekeményített az utóbbi fél évben cukrászat terén: nyár elején nyitott az olasz Dolcissima a Frankel Leóban, a Margit utcai Törökmézben nem csak reggelizni és szendvicsezni lehet, hanem a tarte-ok is finomak, Édesem és a dús süteményei a Millenárisnál, és most itt a Mechwart ligetnél a Marangona.
marangona
A Marangona valamiért a kellemes, kedves, rózsaszín környezetre (de tényleg, milyen jó ránézni egy ilyen szép csokor virágra az asztalon) erősít azzal, hogy a legcsajosabb cukrászdaként definiálja magát. Emellett a Facebookon minden posztot “Csajok!” felkiáltással kezdeni kiváló témaindító bármilyen feminista vagy antifeminista fórumon.
marangona
Merthogy a desszert, a sütemény, az édesség nagyon nem csak “csajoknak” való, ezek a desszertek meg főleg nem, mivel tényleg nagyon jók. A kóstolt sütemények mind tartalmas, izgalmas, határozott ízűek voltak, amiből a jó minőségű alapanyagot sem spórolták ki, nekünk ennél több nem kell, hogy jól érezzük magunkat egy cukrászdában.
FullSizeRender (4)
A mákos-narancsvirágos desszert emeletes, a sűrű tészta miatt szétcsúszott, de kit érdekel, ha finom a krém, jó ízű a tészta, a mák meg a narancsvirág olyanok, mint akiket egymásnak találtak ki. Egyedül a porcukorszórás zavaró, enélkül is épp elég édes a sütemény, és annyi más díszítőelemhez lehet nyúlni.
marangona
A karamellás brownie tömény, nagyon édesszájúaknak való desszert, ahol még egy jelentős réteg fehércsokoládékrém is erősíti az ízeket.
marangona
Elvitelre két túrósat választottunk: a rákóczi túrós a nagyon habos fajtából való, de a túró, a lekvár és a tészta is egyensúlyban voltak, délután egy kávé vagy egy tea mellé tökéletes. Az epres túrós pedig könnyű, kicsit savasabb, kifejezetten üdítő volt, a mákos után a kedvencünk.
marangona
Összességében, ha nem érzik magukat megszólítva, akkor is érdemes kipróbálni a Marangonát, mert ritkán találunk ilyen jól kidolgozott, jó ízű süteményeket.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS
Tovább olvasok