Hirdetés
Hirdetés

A séf állítása szerint fordultak már hozzá vendégek olyan kéréssel, hogy „fűszerezze meg” a desszertjüket egy kis kokainnal. Ramsay a drogot az iparág mocskos kis titkának nevezte. A témáról egy kétrészes dokumentumfilmet is készített, Ramsay on Cocaine címmel, amelyet idén október 19-én mutatnak be a brit ITV csatornán.
A séfnek erős személyes indíttatása is van, ami a kokainfogyasztás okainak, illetve következményeinek feltárását illeti. A téma azóta foglalkoztatja, hogy 2003-ban egyik head chefje, David Dempsey kokain-túladagolásban meghalt. (Mindemellett saját családján belül is meg kell küzdenie a kábítószer-függőséggel: elmondása szerint régóta heroinfüggő testvérének hat hónappal ezelőtt veszett nyoma Portugáliában.)

Kép: ITV

A Radio Times által készített interjúban Ramsay új dokumentumfilmje apropóján a tőle megszokott nyíltsággal beszélt a gasztronómián belül mindennaposnak számító kokainhasználatról.

Elmesélte például, hogy amikor megvizsgáltatta mind a 31 éttermében a mellékhelyiségeket, mindössze egyetlen helyen nem találtak kokainmaradványokat.

A szer fogyasztása a dolgozók és a vendégek között egyaránt elterjedt. A brit séfet tavaly karácsonykor egy jótékonysági rendezvényen arra kérték meg a vendégek, hogy szórjon egy kis kokaint a szuflé tetejére. Megpróbálta elviccelni a dolgot, a desszertet végül karamellizálva szolgálta fel a vendégeknek, majd köszönés nélkül távozott a helyről. Egy másik alkalommal egy vendég drogfogyasztáshoz használta az éttermi tányérokat a mosdóban, majd rezzenéstelen arccal átnyújtotta a pincérnek, új, tiszta tányért kérve tőle.

Kép: ITV

 
A probléma természetesen nem csak a vendéglátást érinti, Nagy-Britannia Európa első számú kokainfogyasztója. Tavalyi statisztikák szerint a legveszélyeztetettebb korcsoportban (a 15 és 34 év közötti fiatal felnőttek körében) a szer fogyasztása kétszer olyan népszerű, mint az európai átlag.
Forrás.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS