Hirdetés

Az éppen reneszánszát élő „Hold utcai gasztronegyed” képtelen leállni. Most éppen a szomszéd utcában, a Nagysándor Józsefben motiválja nyitásra a TioFelipe csapatát, ami április elején meg is történik.

Hirdetés

Az olasz és spanyol gasztronómiát bemutató hely állítása szerint nagy hangsúlyt fektet majd a legjobb minőségű alapanyagok felkutatására, hogy minden falat az autentikus jegyében születhessen.
TioFelipe2
 
Arról, hogy ki is Fülöp bácsi, azaz Tio Felipe, a séf, Caldarazzo Fabricio válaszolt: „Egy kis dél-olaszországi városkában nőttem fel az Amalfi-parton, ahol a főzésre szentelt idő éppolyan létfontosságú volt, mint egy lélegzetvétel. A legnagyobb inspirációt azonban egy olyan embernek köszönhetem, aki gyermekként megismertette velem a spanyol konyha ízeit. Tio Felipe. »Fülöp bácsi«. Hajthatatlanul végigvonszolt magával a spanyol gasztronómia kacskaringós útjain, és akinek köszönhetően a spanyol konyha megszállottja és szerelmese lettem. Az elmúlt 20 évben sok kultúra konyháját megismertem, elmélyedtem a francia, japán, brazil és természetesen – hazámhoz hűen – az olasz ízek világában. Álmom csupán egy maradt: létrehozni egy olyan helyet, ahol a tradicionális spanyol és olasz konyha ízei keverednek egymással modern köntösben tálalva.”
Eddig, amit az étterem mond magáról, meglátjuk, eszünk majd. Addig is pár képízelítő, amiket a helytől kaptunk:


 

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS