Hirdetés

Ha azt mondjuk, sajttorta, vagyis cheesecake, na az közel sem annyira sajttorta, mint a képeken látható emeletes szépségek. Persze kérdéses, hogy milyen illata lehet ezeknek a tortáknak. 

Hirdetés

Van bennünk némi óvatosság, hogy kikiáltsuk a “következő nagy dobást” vagy a “legújabb őrületet”. Őszintén szólva nem is gondoljuk, hogy ezek a torták felborítanák az esküvői torták habos-mázas-marcipános piacát.
Viszont látványosak és eredetiek ezek a “sajttorták”, amik valójában egymásra rakott sajthengerek, és erősen emlékeztetnek az úgynevezett meztelen tortákra. Egy némi humorral megáldott és elkötelezetten nem édesszájú pár lagziján el is tudjuk képzelni őket, mint szellemes tortapótlókat.
A Fromagination Artisan Cheeses and Perfect Companionst nevű, kreatív kis sajtkereskedést az USA Wisconsin államának fővárosában, Madisonban találjuk. Széles sajtválasztékukat nem csak az üzletben kínálják, hanem komplett partikat, rendezvényeket építenek rá, és még esküvőket is vállalnak: sajtokorongokból épített tortákkal és persze szépséges sajtkínáló asztalokkal.
Elmondásuk szerint a sajtkorongok rusztikus (és persze meglepő) hatást keltenek, és kifejezetten olyan fajtákat válogatnak össze, amelyek az esküvői hagyománynak megfelelően épp úgy felszelhetők, mint az esküvői torták. Egy sor desszerttányérra kívánkozó kísérővel pedig tálalhatók is, mint például dióval, fügével, aszalt gyümölcsökkel, mézzel, lekvárral. Mi bírnánk a sajtcikkelyeket egy esküvőn!
Képek forrása.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS