Hirdetés

Az év eleji időszak az éttermeknél gyakran egy kis pihenővel, bezárással jár, hogy újult erővel kezdjenek a munkának, többen viszont ezt az időszakot a megújulásnak szentelték: éttermek, akik új külsővel indulnak a tavasznak.

Hirdetés

Arany Kaviár

A legendás étterem már huszonöt éve a pályán van, most jött el az idő egy nagyobb renoválásra, amivel Molnár Attila szerint egy egészen új Arany Kaviár született.

Arany Kaviár fotó: Nagy Balázs
Arany Kaviár fotó: Nagy Balázs

Arany Kaviár fotó: Nagy Balázs
Arany Kaviár fotó: Nagy Balázs

“A folyamatos fejlődés és megújulás ösztönöz minket, nyáron egy télikerttel tudtunk bővülni, aztán a konyha is növekedni tudott. A bejárathoz a nyitás óta nem nyúltunk, úgyhogy most egy totálisan új Arany Kaviár várja a vendégeket. Teljesen elégedettek vagyunk a végeredménnyel.”
Arany Kaviár fotó: Nagy Balázs
Arany Kaviár fotó: Nagy Balázs

Arany Kaviár fotó: Nagy Balázs
Arany Kaviár fotó: Nagy Balázs
Arany Kaviár fotó: Nagy Balázs

Molnár elmondta, hogy az ételeknél folyamatosan tartják a saját stílusirányzatukat, persze ott is a fejlődés, a legjobb és legújabb technológiák használata jellemzi őket, ehhez igazodik az új dizájn is.

Esca

Fehér Gábor, a Dohány utcai Esca tulajdonos-séfje mesélte, hogy a renoválás egy teljesen új koncepciót is jelent az étteremnek. Megszűnik az ebédmenü, a vacsora pedig az eddig megszokotthoz képest hetente változó menüvel jelentkezik.

Esca fotó: Balkányi László
Esca fotó: Balkányi László

Esca fotó: Balkányi László
Esca fotó: Balkányi László

“Az enteriőr teljesen megváltozott, ami múlt hétvégén debütált, mi is és a vendégeink is elégedettek vele. Ráerősítettünk a minőségi borokra, az italokra, elvégeztünk egy LAB bartender tanfolyamot, szóval az egész felújítás egy óriási előrelépés számunkra.”
Esca fotó: Balkányi László
Esca fotó: Balkányi László

Nagy változás, hogy a menüt előre lehet tudni: a kétféle négyfogásos menü már a hét elején kiderül, így akik nem bírják a meglepetéseket, előre tudhatják a vacsorát.

Vár: a Speiz

Kovács Árpád a Vár: a Speiz séfje mondta el, hogy már régóta érett náluk a felújítás az étteremben, de szó sincs arculatváltásról, csak felfrissítették az éttermet, kívül-belül. Ma este nyitnak.

Vár: a Speiz felújítás alatt. fotó: facebook.com/speiz
Vár: a Speiz felújítás alatt. fotó: facebook.com/speiz

“Maximálisan elégedettek vagyunk. Nem árt néha megújulni, szebbé tenni azt, ami van: a stílus maradt, de teljes a megújulás, az étlap 90 százalékát lecseréltük, úgyhogy teljesen felfrissült az étterem.”

Hummusbar – Október 6. utca

Az Október 6. utcai Hummusbart szétverték és egy totálisan új arculattal nyitnak március elsején. 2015-ben egy angol cég (The Formation) újratervezte az arculatot (ennek példája a Nagymező utcai és a Kolosy téri Hummusbarok, amelyek már az új dizájnnal nyitottak), de az Október 6. utcai fő-Hummusbar új ételekkel, elviteles pulttal és az innen induló házhozszállításhoz szükséges alkalmazással nyit majd újra. Ilyen látványterveket kaptunk:

Hummusbar
Hummusbar

Hummusbar
Hummusbar

Hummusbar
Hummusbar

Hummusbar
Hummusbar

Szimpla Háztáji

A Kazinczy utcai Szimpla Háztájiban nem viccnek vagy menőzésnek szánják a háztáji kifejezést: itt tényleg minden (reggeli, ebéd, uzsonna, kaja, pia, süti) őstermelőktől beszerzett ellenőrzött alapanyagból készül, Felelős Gasztrohősök, lehet náluk télen termett dolgokat enni, szóval ha itt eszel, tudatosan eszel.

Szimpla Háztáji fotó: Nagy Balázs
Szimpla Háztáji fotó: Nagy Balázs

Szimpla Háztáji fotó: Nagy Balázs
Szimpla Háztáji fotó: Nagy Balázs

Ők is megújultak külsőleg, de a tartalom maradt a megszokott.

Susogó Borvendéglő – Pécs

A vidéki gasztronómia egyik húzóneve, a Susogó is renoválásba fogott az év elején. A tervezett márciusi nyitásig egy lakberendező segítségével a teljes vendégteret átalakítják (persze néhány alapot meghagynak), hogy összhangba kerülhessen a konyha filozófiájával – mi meg kíváncsian várjuk az eredményt.

Kezdetét vették a munkálatok! Februárban zárva tartunk, hogymárciustól megújult köntösben térhessünk vissza! Kibővült…
Posted by Susogó Borvendéglő on Wednesday, 3 February 2016

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS