Hirdetés
Hirdetés

Elő a habverővel! — Ezt a 8 cukrászblogot ajánljuk, ha már unnánk a bejáratott recepteket

SZERZŐ: Noszvai Anna
2021. július 12.
Akik szeretnek sütni, pontosan tudják, hogy milyen remek kikapcsolódást jelent leülni, és alaposan átlapozni egy jó szakácskönyvet. Ha valamilyen furcsa módon már teljesen megteltek az otthoni polcok és - tényleg - nem fér több könyv a gyűjteményünkbe, ezekkel a blogokkal lehet segíteni a helyzeten. Íme nyolc nemzetközi oldal, ami után garantáltan nem maradunk sütemény és ötletek nélkül.
Hirdetés
Minimalist Baker  - 10 hozzávaló, 1 tál, 30 perc

Minimalist Baker Instagram

Ha nincsenek otthon különlegesebb összetevőink, drága gépeink vagy nem áll rendelkezésünkre több órányi szabadidő, jó helyen nézelődünk. Az oldal minimalizmusát három fő vezérelv adja, amiből legalább egy mindig teljesül: a receptek maximum tíz összetevőből állnak, egy tálban összekeverhetőek és legfeljebb fél óra alatt elkészülnek. Az oldal többségében növényi alapú recepteket közöl, de nem tartja magát kifejezetten vegánnak. A kezdőlapon kedvünkre válogathatunk szezonalitás, ételérzékenység, összetevők és komplexitási szint szerint.

Hirdetés
Preppy Kitchen - az édesapától, tudományosan

Preppy Kitchen Instagram

John Kanell matematikatanárként dolgozott, amikor úgy döntött, elérkezettnek látja az időt, hogy első számú szenvedélyének éljen. Két kisfiú édesapjaként rengeteg praktikus és hatékony receptet találunk az oldalon, nem csupán sütős témában. A leírások nagyon részletesek, még a felhasznált alapanyagok feladatai, funkciói is külön el vannak magyarázva és a későbbi tárolásról sem feledkezik meg. Ha valaki képes volt középiskolásoknak elmagyarázni a trigonometriát, annak a precizitása valószínűleg a konyhában is a segítségünkre lesz!

Hirdetés
The Cinnaman - a közel-keleti esztétika

The Cinnaman Instagram

Majed Ali honapja olyan, mint egy gyönyörű napló. Az ételekhez szinte mindig apró, személyes történet is jár és mindig észrevehetünk valamilyen közel-keleties hatást a süteményekben. Az összetevők között gyakran bukkan fel datolya, csillagánizs, pisztácia, kardamom tahini is. A meghitt hangulatot tökéletesen koronázza a The Cinnaman Instagram felülete, amit a szép képek miatt még akkor is érdemes bekövetnünk, ha a sütőnket kacatok tárolásán kívül semmi másra nem használjuk.

Girl Versus Dough - a tésztahangsúlyos

Girl Versus Dough Instagram

A hobbiként induló blog Stephanie két fontos szenvedélyét, az írást és a sütést ötvözte. A projekt idővel túlnőtt rajta, és azóta a szintén gasztro témájú főállása mellett osztja meg egyre gyarapodó virtuális baráti társaságával a kedvenc, jól bevált receptjeit. Legnépszerűbb posztjai között többnyire különféle kekszeket és kenyereket találunk. Népszerű ”Sourdough 101” sorozatával egészen az alapoktól kezdhetünk bele egy sokoldalú és változatos kovász-kalandba!

Fotó: Girl Versus Dough Facebook
Bakerita - az élvezetes paleo-vegán

Bakerita Instagram

Rachel Conners még gimnazistaként kezdett el blogolni. Ahogy kiderült nővére gluténérzékenysége, igyekezett lisztmentes recepteket kreálni, és arra ébredt rá, mennyivel jobban érzi magát a bőrében, ha ő is ezt az étrendet követi. Az elmúlt években a finomított cukrok és a tejtermékek is hasonló sorsra jutottak a konyhájában, így a Bakerita bejegyzései nagyrészt paleo és vegán recepteket tartalmaznak. Persze ez nem vesz el az ételek sokszínűségéből: brownie-k, sajttorták, piték, házi granolák, magvajak, gluténmentes kenyerek és egyéb sós finomságok között böngészhetünk az egészségtudatos falatok reményében.

The Perfect Loaf - a türelmes

The Perfect Loaf Instagram

A kovász türelmet és alázatot követel. Maurizionak egészen biztosan rengeteg van mindkettőből. A The Perfect Loaf írója - és lényegében pékje - olasz gyökereinek köszönhetően pontosan tudja milyen érték a slow food, és nem fél napokat áldozni rá. A receptek - ahogy a kenyérsütés esetében illik - nagyon pontosak, konkrét lisztjavaslatokat is olvashatunk. A hidratáció százalékban kifejezett mértéke és a kész tészta hőmérséklete is meg van adva. Az utóbbi fontosságáról külön bejegyzés is készült. 

Carrot & Crumb - a televíziós garancia

Carrot Crumb Instagram

Benjamina a The Great British Bake Off című műsorban szerzett népszerűséget, amit azóta is receptfejlesztőként és food stylistként kamatoztat. Süteményei klasszikusak és háziasak, nagyon jól működnek baráti vacsorákon, vendégségekben. Olyan desszerteken keresztül, mint a galette vagy a pavlova egyébként is rengeteg alapvető technikát sajátíthatunk el, tehát csak bátran nézelődjünk az oldalán ihlet után kutatva. 

My Baking Addiction - első a praktikum


Ez egy tipikusan amerikai, és - ennek ellenére meglehetősen - kiegyensúlyozott, friss konyhát bemutató oldal. Ezt értsük úgy, hogy mindenre találunk egy praktikus megoldást, legyen szó mikróban elkészíthető lemon curdről, vagy sütés nélküli kekszekről. Jamie a tanári állása mellett, stresszlevezetésként fordult a laptopja felé, és azóta teljes munkaidőben foglalkozik a My Baking Addiction-el. Az oldalon a sütemények mellett rengeteg mártogatós, tészta és saláta is megtalálható. Baking Basics címkéje alatt rengeteg alapvető trükköt is elsajátíthatunk tőle.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram