Hirdetés

Gareth Ward, a Michelin-csillagos walesi Ynyshir étterem séfje nemrégiben szigorú önkritikát gyakorolt – nyilvánosan. Beismerte, hogy túl agresszíven viselkedett alkalmazottaival szemben, de a séf története bőven túlmutat egy egyszeri sztorin.

Hirdetés

Az őszinte hangvételű nyilatkozatra azután került sor, miután már megtörtént a baj. A séf egy még tőle is különösen vadnak számító kirohanását követően az alkalmazottai ugyanis műszak közben hagyták faképnél, így gyakorlatilag

egyedül kellett levezényelnie egy teljes esti szervizt.

A walesi séf elmondása szerint a hosszú konyhai műszakok, a gasztronómiában jól ismert állandó stressz idővel a legedzettebb idegrendszert is kikezdik. Ha ehhez még a régivonalas, kötekedős, netalántán egyenesen militáns vezetői stílus is társul, az nyilván csak tovább ront a helyzeten.

Ynyshir Restaurant and Rooms Facebook

„Én is a régi iskola növendéke vagyok, a kiabálás és a szitkozódás a mindennapjaim része, amióta csak az eszemet tudom. Ez természetesen nem mentség arra, ahogyan viselkedtem, csupán a magyarázat.”

A Warddal történtek valószínűleg minden séf rémálma

„A mélypont az volt, amikor

egyedül álltam a konyhában, kezemben egy hosszú lista a tennivalókkal, miközben a vendégek kint vártak az ételükre.

Miután a műszak végén belepillantottam a tükörbe, tudtam, hogy az egészért csak magamat okolhatom.”
Meghasonlását okulásképpen osztotta meg a nyilvánossággal. Hozzátette, hogy szerinte az egész iparágnak meg kell változnia annak érdekében, hogy a konyhai alkalmazottak ne rokkanjanak bele testileg és lelkileg is a szakmájukba.

A mindfulness day bevezetése

Az M Restaurant Group négy vendéglátóhelyet üzemeltet Londonban. Jó példával szeretnének elöljárni, ezért bevezették, hogy a dolgozók alkalmanként fizetett szabadnapokat vehessenek ki a mentális egészségük megőrzése érdekében. A „mindfulness day“-eket, vagyis a tudatosságnak szentelt napokat az alkalmazottak azzal töltik, amivel csak akarják.
Az elégedett és testi-lelki szempontból is egészséges alkalmazottak természetesen az étteremnek is megtérülő, hosszú távú befektetést jelentenek. A londoni éttermi szcéna ugyanis egy ideje állandó munkaerőhiánnyal küzd (láttunk már ilyet…), és a közelgő Brexit pedig csak tovább ront a helyzeten.
Háromnapos munkahét, három csillag: Az oslói Maaemo étterem modellje
Korábban már mi is több hasonló kezdeményezésről számoltunk be. Ausztrália legjobb étterme, a melbourne-i Attica séfje, Ben Shwery például négy munkanapos hetet vezetett be. A három Michelin-csillagos oslói Maaemo étteremben pedig még ennél is tovább mentek, és az alkalmazottaknak mindössze három munkanapon kell teljesíteniük egy héten. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a maradék napokon extra hosszú műszakok várnak az alkalmazottakra.
Olvassa el korábbi írásunkat is! Mintapélda Melbourne-ből: Emberi lények vagyunk, nem pedig robotok
Forrásaink voltak.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS